20 Ocak 2017 11:14

Diyarbakır Barosu'nun Elçi eyleminde Dink anıldı

Katledilen eski baro başkanı Tahir Elçi için bir araya gelen Diyarbakır Barosu, ölümünün 10'uncu yıldönümü dolayısıyla Hrant Dink'i andı. 

Paylaş

Diyarbakır Barosu, Sur'da 28 Kasım 2015'te öldürülen eski baro başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin ortaya çıkarılması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili bir şekilde yürütülmesi talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde bu hafta da bir araya geldi. Avukatların cübbeleri ile katıldığı eylemde, “Seni unutmayacağız” pankartı açıldı. 

Açıklamayı yapan Baro Başkanı Ahmet Özmen, Elçi cinayetinin Türkiye’de bir ilk olmadığını ifade ederek, 10'uncu yılını geride bırakan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetini hatırlattı. "Her iki barış elçisini özlemle anıyoruz" diyen Özmen, Elçi ve Dink’in Türkiye’de barış güvercinleri olmalarının yanı sıra insan hakları savunucuları olduğunu vurguladı.

Elçi cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada herhangi bir ilerleme olmadığını yineleyen Özmen, cinayet hakkında son günlerde çıkan tartışmalara dikkat çekti. Özmen, “Elçi cinayetinde savcının olup olmadığı gündem de. 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki krizde bir cumhuriyet savcısı yoktu. Ancak şuanda Elçi cinayetinin soruşturma dosyasına bakan 3’ncü cumhuriyet savcısı vardır. Kendileri ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Açıklama yapılan oturma eylemi ile son buldu. (DİHABER) 


 

ÖNCEKİ HABER

'Nazım'ı Yazanlar' sergisi Nilüfer'de açıldı

SONRAKİ HABER

Advocaat: Başakşehir maçını kazanmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa