20 Ocak 2017 10:19

Vali Şahin'den öğrencilere İslam ve 'milli değerler' övgüsü

İstanbul Valisi Vasip Şahin, katıldığı karne töreninde dini değerlere vurgu yaparak 'İmam hatip neslinde çok fazla radikal nesil çıkmadı' dedi.

Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ümraniye Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu'nda düzenlenen, 2016-217 eğitim-öğretim yılı 1. dönem karne dağıtım törenine katıldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmasında yarıyıl tatiline girecek olan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak "İyi insanı yetiştirirsek ondan iyi müslüman olur, iyi mühendis olur, iyi doktor, iyi asker, vatandaş olur. Onun için öznemiz, hedefimiz öncelikle iyi insan yetiştirmektir." dedi. Müfredat konusunda da konuşan Şahin, "Öğretmenlerinizden özel istirham ediyorum, bizim milli eğitim müfredatına da giren değerler eğitimi konusunu çok öncelesinler. Çocuklarımıza bir milli kimlik, bir milli ruh aşılayacak bir sürü örneğimiz var. Elimizde rehberlik edecek kaynağımız, kitabımız var. Sadece bizim değil, insanlığın ortak değerleri olarak da var bunlar. Dolayısıyla bunları öğrencilerimize sürekli olarak aktarmaya, anlatmaya çalışsınlar. Aksi takdirde değerlerden bihaber bir doktorun, bir hakimin, valinin, avukatın ya da bir mühendisin bu topluma inanın faydadan çok zararı olur" şeklinde konuştu.

'İMAM HATİP NESLİNDE ÇOK FAZLA SAPKIN NESİL ÇIKMADI'

Konuşmasında İmam Hatip Okullarını da öven Vali Vasip Şahin, "İmam hatiplerde İslam'ın o ana temel esasları bir şekilde verildiği için, imam hatip neslinde çok fazla radikal nesil çıkmadı. Sağa sola sapan, İslam'ın değişik yorumlarına sapan çok fazla insan çıkmadı. Ama ne zaman imam hatiplerle ilgili bir takım tasarruflarla önleri kesilip bu nesil bu bilgilerden mahrum bırakıldı o zaman sapmalar başladı. Dinin yorumunda sapmalar başladı, farklılaşmalar başladı. Tabiri caiz ise kimin aklına nasıl geldiyse, kim ayetten, hadisten ne anladıysa onu din diye piyasaya sürmeye çalıştı. Ama bu kadar ucuz değil." dedİ. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Selime Ateş cinayetinde ilk duruşma

SONRAKİ HABER

Başbakan Yıldırım: Devlet Bey, siyasi saikle hareket etmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...