20 Ocak 2017 10:48

Selime Ateş cinayetinde ilk duruşma

Telefonunu açmadığı gerekçesiyle kalbinden bıçaklanarak öldürülen tekstil işçisi Selime Ateş'in ilk duruşması görüldü. Duruşma 7 Şubat'a ertelendi. 

Paylaş

24 Kasım 2016 günü tekstil fabrikası işçisi 49 yaşındaki Selime Ateş’i telefonunu açmadığı gerekçesiyle kalbinden bıçaklayarak öldüren İsmet Ateş’in yargılandığı duruşmanın ilki 19 Ocak tarihinde görüldü. Sanıktan şikâyetçi olan Selime Ateş’in annesi duruşma öncesi gazetemize konuşarak “Neredeyse her gün bir kadın ölüyor, sorunu çözmek için illa öldürmek mi gerek? Mahkemenin verdiği cezalar caydırıcı olsa kimse bunu yapamaz.” dediler ve adalet istediklerini bir kez daha dile getirdiler.

Duruşma sırasında sanık ifadesinde Selime Ateş’in, kendisini aşağıladığını ve aldattığını iddia etti. Bu iddiaların yanı sıra ise sanık, Selime Ateş’in kendisini öldürmek istediğini, kendisini korurken SelimaAteş’in yanlışlıkla bıçaklandığını iddia etti. 

Sanığın anlattığına göre Selime Ateş sol elinde bıçakla kendisine saldırmış, bu sırada sanık kendisini korumuş ve boğuşma sırasında eli kesilmiş. Aynı anda ise Selime Ateş yüz üstü bir şekilde yere düşmüş. Sanık eli kesildiği için Selime Ateş’e bakmadan elini yıkamaya gitmiş. Döndüğünde ise Selime Ateş’in öldüğünü fark etmiş. Ancak Selime Ateş’in sol eline bıçak alarak İsmet Ateş’e saldırdığı iddiası yer alırken, Selime Ateş’in sağ elini kullandığı belirtilmekte. Sol elini kullanmaya birisinin ise sol eliyle saldırması ve kendi eliyle kendisi kalbinden nasıl bıçakladığı konusu ise açıklanamamakta. Bunların yanı sıra sanık İsmet Ateş karısının elinde çok sık telefon gördüğünü, bir seferinde onu aradığında telefonun meşgul çaldığını ve bu gibi sebeplerden karısının onu aldattığını düşündüğünü ifade etti. Yaklaşık 4 saat süren duruşma 7 Şubat'a ertelendi. 

Sanık İsmet Ateş'in ise tutukluluğu devamına karar verildi. (Eskişehir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Koalisyon, Fetih el Şam kampını vurdu: 60 ölü

SONRAKİ HABER

Vali Şahin'den öğrencilere İslam ve 'milli değerler' övgüsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...