20 Ocak 2017 10:49

Buldan: Bir kadına asla yakışmayacak bir görüntü

Göğsüne atılan tekmeyle hastanelik olan HDP'li Pervin Buldan, 'AKP’li Enç'in şuursuz bir şekilde şiddet kullanması asla yakışmayacak bir görüntü' dedi

Paylaş

Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin yapıldığı Meclis Genel Kurulu'nda dün yaşanan tartışma ve darbın yankıları sürüyor. Bağımsız Ankara Milletvekilli Aylin Nazlıaka'nın kendini kürsüye kelepçelemesi ile başlayan arbede sırasında göğsüne atılan tekme ile hastanelik olan HDP Meclis Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan yaşananları anlattı.

Buldan, öncelikle Meclis'te yaşanan dünkü görüntülerin dışarıya yansımasının kadınlar açısından üzücü bir durum olduğunu belirtti. 

'EYLEM ÖNCESİ GÖRÜŞTÜM'

Kadın vekiller olarak Nazlıaka’nın yanında olduklarını belirten Buldan, “Mikrofon eylemi öncesi Nazlıaka ile görüştüm. Bu eylemin ne kadar süreceği ile ilgili öğrenmek istedim. Oda uzun bir süre kalacağını söyledi. Bunun üzerine bizde herhangi bir şiddet veya engellemelere karşı yanında olacağımızı söyledik” şeklinde konuştu. 

'KADINLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM'

Kelepçe eyleminin başlatılması ile AKP’li milletvekillerin zor kullanarak Nazlıaka’nın üzerine yürümeye çalıştığını ifade eden Buldan, bu esnada kadın vekiller olarak kavgayı ayırmak için Nazlıaka’nın yanına gittiklerini söyledi. 

Buldan, “Tam bu esnada Antalya Milletvekili Gökçen Enç'in şuursuz bir şekilde şiddet kullanması ve önüne gelene rastgele tekme atması, saç çekmesi bir kadına ve milletvekiline asla yakışmayacak bir görüntünün yansımasına sebep oldu” dedi. 

Bu esnada kavgayı ayırmaya çalıştığını vurgulayan Buldan, yaşananları şöyle anlattı: "Çünkü Gökçen hanımın bir kadın vekilin saçından çektiğini gördüm. Yapmayın arkadaşlar dediğim sırada Gökçen hanım merdivene çıkıp yakın bir mesafeden bana tekme attı. Göğsümden darbe aldım ve tansiyonum yükseldi. Beni hastaneye kaldırdılar. Kolumda bir karıncalanma var. Kalp ya da beyinle ilgili bir sıkıntı diye mi hem beyin hem boyun emarı çekildi. Bugün sonuçlarını alacağım. Yani tüm günüm hastanede geçti. Şafak Pavey'de kavgayı ayırmak istedi. Bu şiddettin kadınlar tarafından uygulanması beni özellikle yaraladı ve incitti. Ve böyle bir görüntü dışarı yansıdığı için de kadınlardan özellikle özür diliyorum."

‘ARTIK KİMSENİN CAN GÜVENLİĞİ YOK'

Yaşananların başkanlık sistemini zor kullanarak uygulamaya geçirmek isteyen zihniyetin yansıması olduğunu ifade eden Buldan, "Ne Meclis'te ne de dışarıda artık kimsenin can güvenliği yok. Meclis'te bu kadar rahat bir şekilde şiddete maruz kalıyorsak, dışarıda şiddet ve zulüm edeceklerdir. Bu başkanlık sistemini geçirene kadar insanları annelerinden emdikleri sütleri burunlarından getirecekler. Böyle bir anlayış var çünkü onlarda” değerlendirmesi yaptı.

‘HAYIR KAMPANYASINA HERKES DUYARLI OLMALIDIR’

Herkesin başkanlık ya da referandum sürecinde "Hayır" kampanyasına sağduyulu yaklaşması gerektiğinin altını çizen Buldan, “Asla AKP’lilerin şiddet ve zor karşısında kullandıkları yönteme karşılık vermeden öyle bir oyuna gelmeden bu oyunu bozmak gerekir. Hayır, kampanyasında herkesin duyarlı olması gerekiyor" çağrısında bulundu. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

İnşaat işçisine sosyal medya nedeniyle hapis cezası

SONRAKİ HABER

Koalisyon, Fetih el Şam kampını vurdu: 60 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...