20 Ocak 2017 09:29

Van Baro Başkanı Timur: Ölümlere karşı durmak zorundayız

Van Baro Başkanı Murat Timur, OHAL sürecinde yaşanan ölümlere dikkat çekerek, “Yaşanan bu ölümlere karşı durmak zorundayız” dedi.

Paylaş

Van Barosu’na bağlı avukatlar, basın çalışanlarıyla kahvaltı toplantıda ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Baro Başkanı Murat Timur, 2016 yılında Dört Ayaklı Minare’nin önünde vurulan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi anarak konuşmasına başladı. Ülkenin olağanüstü bir süreçten geçtiğini dile getiren Timur, “15 Temmuz darbe girişimi öncesi bölge zaten olağanüstü bir hal yaşıyordu. Bu ülkenin yetiştirdiği ender insanlardan biri olan Tahir Elçi ölümünün ardından bölge olarak ciddi bir eksiklik hissediyoruz. Yıllardır bölgede yaşanan olağanüstü hal, 15 Temmuz darbe girişimi ardından bütün ülkeye yayıldı. Acılar katlanarak gelmeye başladı. Barış sürecini nasıl desteklediysek, 15 Temmuz darbe girişimin de karşısında duruyoruz” diye konuştu. 

‘ÖLÜMLERE KARŞI DURMAK ZORUNDAYIZ’ 

OHAL uygulamaları ile birlikte çıkarılan KHK’lar ile 40 binden fazla insanın tutuklandığı, sayısız kamu görevlisinin ihraç edildiğini belirten Timur, “Her şeye rağmen barışın gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Farklı inançlar ve görüşler bu ülkenin rengidir. Yaşanan bu ölümlere karşı durmak zorundayız” dedi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Mülkiyelilerden anayasa teklifini geri çekin çağrısı

SONRAKİ HABER

NBA’de All-Star’ın ilk beşleri belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa