20 Ocak 2017 09:15

'Derhal sendikal hak ve hukuk normlarına dönün'

Antalya Eğitim Sen Şube Yöneticisi Hasan Taşkın’ın işine son verilmesi Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapıldı.

Paylaş

Mehmet ZENGÜL
Antalya

Sosyal medya hesaplarından Kobanê olayları sonrasında paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından oy çokluğuyla meslekten ihraç edilen Antalya Eğitim Sen Şube Yöneticisi Hasan Taşkın’ın işine son verilmesi Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Sendika ve kitle örgütü yöneticileri ve öğretmen arkadaşları tarafından yanlız bırakılmayan Hasan Taşkın için yapılan basın açıklamasını Antalya Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk okudu.

Kamu emekçilerinin iş hakları, çalışma hakları, müktesep hakları, emeklilik hakları, sendikal hakları, sahip oldukları güvencelerin bir çırpıda, büyük bir keyfilikle yok sayıldığını belirten Öztürk: “Halbuki bunlar KHK yapıcılarının insafına ve takdirine bağlı konular değildir.Bunlar haktır. Kazanılmış hak ve hak kavramıyla keyfi biçimde oynayamazsınız” dedi.

Bir, öğretmenin sosyal medya paylaşımları ve yazıları bahane edilerek ihraç edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Öztürk şöyle konuştu: “Bu ifade özgürlüğünün ayaklar altına alınmasının yanı sıra emekçilere ve tüm topluma verilen bir gözdağıdır da. Bu nedenle tüm eğitim emekçileri ve dostları Şube Yürütme Kurulu üyemiz Hasan TAŞKIN’la dayanışma içindedir ve hukuksuzluklarla mücadelesinde daima yanında olacaktır”

Öztürk hükümete seslenerek “Derhal ILO şartlarına, uluslararası sözleşmelerle teminat altına alınan Sendikal hak ve hukuk normlarına dönün. Hasan Taşkın dahil sendikal eylem etkinliklerden ve sosyal paylaşımlarından dolayı ihraç ettiğiniz üyelerimizi işlerine iade edin” çağrısı yaptı.

‘ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

“Hasan Taşkın onurumuzdur” sloganının ardından konuşan Hasan Taşkın ise şöyle konuştu: “Elbette hedefe koyulmuş olmamız örgüt olarak bu sendikanın üyeleri olmamız ne kadar doğru yerde durduğumuzun göstergesidir. Onbinlerce eğitimci arkadaşlarımız açığa alındı. Son KHK ile 826 öğretmen ve akademisyen meslekten ihraç edildi. Mücadelemiz sonucu çoğu görevlerine geri döndüler. Saldırılara dayanışma ile karşı koyuyoruz. Bir amaçları var, bizi korkunun çemberine hapsetmeye çalışıyorlar, bizi ekmeğimiz ve onurumuz arasında tercih yapmaya zorluyorlar.Ama asla onurlu duruşumuzdan vaz geçmeyeceğiz asla boyun eğmeyeceğiz.”

ÖNCEKİ HABER

Metal işçilerinin grevi Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı

SONRAKİ HABER

Aydınlardan ortak çağrı: Ahmet Türk serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...