20 Ocak 2017 09:09

Metal işçilerinin grevi Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı

Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi 2200 işçinin bu sabah başlattığı grev, Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı.

Paylaş

Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) üyesi patronlara ait 13'ü fabrika olmak üzere 26 iş yerinde çalışan DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi 2200 işçinin bu sabah başlattığı grev Bakanlar Kurulu kararıyla 60 gün süreyle ertelenerek fiili olarak yasaklandı.

Resmi Gazete'de yayınlanan yasağın gerekçesinde, "Bazı işyerlerinde Birleşik Metal İşçileri Sendikası tarafından alınmış olan grev kararının milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden ertelenmesi hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulması 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 63'üncü maddesine göre Bakanlar Kurulunca 19/1/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır." denildi.

SENDİKA KARARI PAZARTESİ DEĞERLENDİRECEK

Yasaklama kararına ilişkin Birleşik Metal-İş Genel Merkezi'nden açıklama geldi. Açıklamada pazartesi gününe kadar fabrikalarda üretim yapılmayacağı; pazartesi günü yapılacak görüşmenin ardından grevin devam edip etmeyeceğine karar verileceği belirtildi.

'GREV HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ'

Grev yasağına İstanbul Samandıra'da bulunan Schneider işçilerinden tepki geldi:
"İşçilerin en doğal hakkı olan grev daha ilk gününden taş koymaya çalışan sermayeden yana olan hükümetimiz yine yapacağını yapmıştır. İşçilerin alın terinin karşılığı olarak kullanmaya çalıştığı grev hakkı ne zamandan beri milli güvenliği tehdit eder oldu. Hükümet artık işçinin yakasından elini çeksin. Grev hakkımız engellenemez.”

Bakanlar Kurulu'nun grevi yasaklamasının üzerine İstanbul Kartal'da bulunan ABB fabrikasında sabah saatlerinde asılan grev pankartı indirildi, işçiler ise evlerine gönderildi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu Şafak Pavey'i ziyaret etti

SONRAKİ HABER

'Derhal sendikal hak ve hukuk normlarına dönün'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...