'Geleceğe dair hayalim cumhurbaşkanı olup idamı getirmek'

İmam Hatip Lisesinde geleceğe dair hayalleri sorulan öğrenci, muhtarlıktan cumhurbaşkanlığına yükselmek, anayasayı değiştirmek, idam getirmek istiyor.

20 Ocak 2017 08:11
Paylaş

CNN Türk muhabiri Zeynep Karamustafa'nın bir İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerle yaptığı röportaj, ülkedeki eğitim politikalarının neler yaratabileceğine dair korkunç bir örnek verdi. Röportaj yapılan bir öğrenci, "büyüyünce cumhurbaşkanı olmak ve idam getirmek istiyorum" dedi.

Karnelerin alınacağı gün CNN Türk muhabiri Zeynep Karamustafa Ümraniye'de bir İmam Hatip lisesinde öğrencilerle röportaj yaptı. Muhabir, öğrencilere büyüyünce ne yapmak istediklerini sorarken bir öğrenci, ileride önce muhtar, en sonunda da Cumhurbaşkanı olacağını, Anayasayı değiştirip idamı getireceğini söyledi. 

Uzunca bir süredir AKP hükümetinin, eğitim müfredatını bilimsel bakış açısından uzaklaştırarak çocuklara nefret kültürünü aşılaması eğitimciler tarafından eleştirilen ve karşı çıkılan bir durum iken son yaşanan bu olay tartışmaları derinleştireceğe benziyor. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gambiya Devlet Başkanı'na öğlene dek mühlet 

SONRAKİ HABER

Antep sokaklarında tiyatro da yasak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...