20 Ocak 2017 08:41

Gambiya Devlet Başkanı'na öğlene dek mühlet 

Batı Afrika ülkeleri Gambiya’da görevi devretmeyi reddeden Jammeh’e öğlene kadar süre tanıdı.

Paylaş

Gambiya'da geçen ay düzenlenen seçimleri kaybeden Jammeh'nin görevi devretmeyi reddetmesiyle başlayan siyasi krize müdahale eden Batı Afrika ülkeleri, Jammeh'ye bu öğlene kadar süre tanıdı.

Sputnik’e göre, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), görev süresinin dolmasına rağmen koltuğu bırakmayan hatta OHAL ilan eden Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh'e karşı harekete geçti.

Senegal'in de aralarında olduğu beş Batı Afrika ülkesinin, seçilmiş Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow'un görevine başlamasını sağlamak için başlattıkları operasyonu askıya aldıklarını açıklayan ECOWAS Başkanı Marcel Alain de Souza, "Gün ortasına dek, Gambiya'yı terk etmeyi kabul etmezse gerçekten askeri müdahale gerçekleştireceğiz" dedi.

De Souza, nihai görüşmelerin Gambiya'nın başkenti Banjul'da Gana Devlet Başkanı Alpha Conde tarafından yönetileceğini de belirtti. Conde'nin ilk olarak Moritanya'ya giderek Jammeh'yle son müzakereyi gerçekleştiren Devlet Başkanı Muhammed Veled Abdül Aziz'le görüşmesi bekleniyor.

Gambiya'da iktidarı 1994'te darbe ile ele geçiren Jammeh, "Allah izin verirse ülkeyi bir milyar yıl yönetmek istiyorum" demişti. Ancak beklemediği şekilde geçen yapılan seçimleri kaybetmişti. Seçim yenilgisini kabul etmekte güçlük çeken Jammeh, "Yüce Allah’tan başka hiç kimse beni bu zaferden mahrum edemez" diyerek görevini bırakmayacağını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Lavrov: Astana, Cenevre'ye katkı sağlayacak

SONRAKİ HABER

'Geleceğe dair hayalim cumhurbaşkanı olup idamı getirmek'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa