20 Ocak 2017 07:39

Suriye ordusu, el Bab'ın güneyinde nereye kadar ilerleyecek?

Suriye ordusu, el Bab'ın güneyindeki ilerleyişini sürdürüyor. Kritik soru ise bu ilerleyişin el Bab merkezine kadar sürüp sürmeyeceği...

Paylaş

Suriye’de IŞİD’in kontrolü altındaki el Bab, 1 ayı aşkın süredir TSK ve TSK destekli cihatçı gruplar tarafından alınmaya çalışılıyor. Henüz beklenen ilerleme kaydedilemezken Suriye ordusunun da Halep’in doğusundaki denkleme dahil olması ilginç gelişmelerin yaşanabileceğine işaret ediyor.

IŞİD, konsantrasyonunu el Bab ve çevresine yoğunlaştırırken Suriye ordusu, el Bab güneyinde zayıflayan savunma hatlarından istifade ediyor.

Al Masdar’ın haberine göre Halep’in doğu kırsalında operasyonlara başlayan Suriye ordusu, bir dizi köyde kontrolü ele geçirdi.

Ordu güçlerinin Barlihiye köyünü aldığı ve Suran’a doğru ilerlediği bildirildi. Suran, IŞİD’in el Bab’ın güneyindeki önemli merkezlerinden biri.

RUSYA NE DİYECEK?

Rusya’nın da TSK’ye destek vererek el Bab’daki IŞİD mevzilerini bombalaması sonrası Suriye ordusunun el Bab merkezine doğru ilerleyip ilerlemeyeceği merak ediliyor. Rusya’nın bölgede Suriye ile Türkiye’nin karşı karşıya geleceği senaryolardan kaçınmaya çalıştığı biliniyor.

ERDOĞAN'DAN 'DIŞ GÜÇLER' VURGULU İDDİA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada “Çok kısa sürede bitebilecek El Bab operasyonunun uzamasının sebeplerinin de farkındayız. Herkesin bir hesabı varsa bu milletin, bu ülkenin daha büyük hesabı var. Bizim başımıza çorap örmeye kalkanlar, kendi başlarına ördükleri ağın farkındayız” diyerek el Bab'ın alınamamasını isim vermediği dış güçlere bağlamıştı. (DIŞ HABERLER)

Harita: @MIG29_ , @Hamza_780 (Al Masdar News)

ÖNCEKİ HABER

MHP içinden ‘Hayır’ çağrısı yükseldi

SONRAKİ HABER

CHP’li Toprak: Faiz lobisi ve tefecinin en büyük dostu AKP

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...