07 Haziran 2012 14:05

Direnişçiye uluslararası destek

İŞTEN atılan ve 444 gündür işyeri önünde direnen Kampana işçilerine uluslararası destek geldi. İşçileri, Almanya ve Hollanda’dan gelen sendikacılar ziyaret etti. Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonun ziyaretine Harb-İş, Petrol-İş ve Nakliyat-İş’ten temsilciler de katıldı. Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay,

Direnişçiye uluslararası destek
Paylaş

İŞTEN atılan ve 444 gündür işyeri önünde direnen Kampana işçilerine uluslararası destek geldi. İşçileri, Almanya ve Hollanda’dan gelen sendikacılar ziyaret etti. Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonun ziyaretine Harb-İş, Petrol-İş ve Nakliyat-İş’ten temsilciler de katıldı. Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, patronların sendika tanımaz tutumunun sürdüğünü belirterek, benzer saldırıların diğer sektörlerde de yaşandığını, hava iş kolundaki grev yasağının bunun bir örneği olduğunu söyledi. Deri-İş İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz de, Savranoğlu Deri de benzer bir süreçle karşı karşıya olduklarını ifade etti.

12 EYLÜL YASALARI SÜRÜYOR

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu  adına konuşan Süleyman Gürcan, “Dünyada işçiler hakları için ekonomik krizlere karşı mücadelelerini yükseltiyorlar. Bunlardan biri de Hava-İş grevi. Bu grev Avrupa’da da yankı buldu. Deri işçileri ve tüm işçilerin mücadelelerini burada selamlıyorum” diye konuştu.
Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi de hükümetin ileri demokrasi iddiasının doğru olmadığını belirterek, “Hükümet Anayasal haklara bile tahammül edemiyor. Grevler yasaklıyor, hak gaspı yapıyor. Bunu da 12 Eylül yasalarıyla yapıyor” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk-İş’in kapatılmasıyla ilgili sözlerini de doğru bulmadığını belirten Servi, “Türk-İş’in mücadeleci bir yola gelmesi için sendikaların verdiği çabayı görmezden gelmek doğru bir tutum değildir.” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İspanya’da madencilerin öfkesi dinmiyor

SONRAKİ HABER

İki kişi, bir asgari ücret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...