20 Ocak 2017 06:10

James: Popovich gelmiş geçmiş en iyisi

LeBron James bugüne kadar finalde 3 kez karşılaştığı Gregg Popovich için 'Gelmiş geçmiş en iyi koç' dedi. (Fotoğraf: 2007'de finalde oynamışlardı)

Paylaş

Cleveland Cavaliers’ın yıldızı LeBron James, San Antonio Spurs maçı öncesi Spurs’un koçu Gregg Popovich hakkında konuştu. James, Popovich’in NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi koçu olduğunu düşündüğünü söyledi.

“Onun takımına karşı oynarken zihinsel ve fiziksel olarak sağlam olmalısınız” diyen James, Popovich’in değişen basketbola uyum sağlayabilme becerisini de överek “Daha çok içeriden, uzun adamlarla oynanan bir oyundan pick and roll’a daha sonra 3 sayılık şutlara dayanan bir lig haline geldik. Pop, her seferinde bu tarzlara adapte olmayı başardı ve ilginç bir şekilde takımları hep küçümseniyor” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar LeBron James’in takımları, Gregg Popovich’le finalde 3 kez karşılaştı. Spurs bu eşleşmelerden 2’sinden galip çıktı. 2007’de James henüz 22 yaşındayken Spurs, Cavaliers’ı 4-0’la süpürmüştü. Popovich’in özel James savunması, onun oyunundaki eksik yönleri ortaya koymuş ve James’i dış şut ve orta mesafe oyununu geliştirme konusunda zorlamıştı.

2013’te James, Miami Heat’teyken final serisini 4-3 kazanmış, süperyıldız serinin MVP’si olmuştu. Bu, takımlarını 6 kez finale taşıyan Popovich’in NBA finallerinde aldığı tek yenilgiydi. Spurs, bir sonraki yıl James ve Heat’i geçerek bir kez daha şampiyonluğa ulaşmıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İTÜ 'de 'FETÖ' operasyonu; 37 gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

Referandum öncesi kabineye 5 MHP'li bakan alınacak iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...