19 Ocak 2017 23:20

Anayasa değişikliği teklifinin ilk 11 maddesi kabul edildi

Meclis’te süren anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin ikinci turunda, teklifin ilk 11 maddesi kabul edildi.

Paylaş

Meclis Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliğinin 2. tur görüşmelerine tamamlandı. Dün yapılan oylamalarda ilk yedi madde kabul edilmişti.

Anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmeleri sırasında 1 dakikalık söz talebi karşılanmayan Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka kendini kürsüye kelepçeledi. Aylin Nazlıaka'nın hayır eyleminden sonra Meclis'te tansiyon yükseldi. AKP'li kadın vekiller Nazlıaka'ya saldırdı. Saldırı sırasında HDP milletvekili Pervin Buldan ve CHP’li Şafak Pavey yere düştü.

Verilen arada CHP ve HDP, vekillerinin yaraladığı belirtmiş, AKP'li vekil Gökçen Enç’e ceza verilmesini istemişti. AKP yetkilileri ve meclisi yöneten Ayşenur Bahçekapılı’nın buna karşı çıkması üzerine yeniden gerginlik çıkmış ve oturuma ara verilmişti.

8. madde ile Cumhurbaşkanına Yürütme yetkisi, kanunları iptal etme ve üst düzey kamu görevlilerini atama yetkisi verilmiş oldu

9. madde ile Cumhurbaşkanının herhangi bir suç işlemesi durumunda yargılanması ve soruşturma açılması zorlaştı.

10. maddenin kabul edilmesiyle Bakanlar Kurulunu, Cumhurbaşkanına bağlanarak, Bakanların yasama dokunulmazlığına ilişkin hükümlerden yararlanmasının önü açıldı.

11. madde ile Cumhurbaşkanının yönetimdeki ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, bir kez daha Cumhurbaşkanı  adayı olabilecek.

Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekepalı, birleşimi 20 Ocak saat 03.15'te kapattı. Anayasa değişikliği ile diğer maddelerin oylanması için TBMM bugün saat 14.00'te tekrar toplanacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Danimarka da Irak-Suriye sınırına asker gönderiyor

SONRAKİ HABER

Şakadan anlayan kişiler daha zeki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa