19 Ocak 2017 23:07

Danimarka da Irak-Suriye sınırına asker gönderiyor

Danimarka hükümetinin IŞİD'le mücadele kapsamında Irak-Suriye sınırına kara kuvvetlerinde görevli bir grup özel harekatçı göndereceği bildirildi.

Paylaş

Danimarka hükümetinin, IŞİD'le mücadele kapsamında Irak-Suriye sınırına asker göndereceği bildirildi.

Sputnik'in, Danimarka'da yayımlanan Politiken gazetesine dayandırdığı haberine göre; IŞİD unsurları, Irak'tan daha güvenli olması nedeniyle Suriye sınırına konuşlandı. Bunun üzerine Danimarka hükümeti, IŞİD'le savaşmak üzere kara kuvvetlerinde görevli bir grup özel harekatçıyı Irak-Suriye sınırına gönderecek.

Dün kamuoyu ve basına gizli gerçekleştirilen toplantıda Savunma Bakanı Claus Hjort Frederiksen, Danimarka Parlamentosu'nda temsil edilen bazı partilerin temsilcilerine konuyla ilgili bilgi verdi.

ASKER SAYISI HAKKINDA BİLGİ VERİLMEDİ

Bölgeye asker gönderebilmesi için parlamentodan izin alması gereken hükümet, konuyu bugün Danimarka Parlamentosu Dış Politika Komisyonu'na taşıyacak. Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen ile Savunma Bakanı Frederiksen, komisyona 'Uluslararası Operasyonlar' ve 'Suriye-Irak' başlıklı sunumlar yapacak.

Irak ordusunun Danimarkalı askerler tarafından eğitildiğini de hatırlatan gazete, sınıra gönderilecek asker sayısı konusunda herhangi bir bilgi paylaşmadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa değişiklik teklifinde 11. madde kabul edildi

SONRAKİ HABER

Anayasa değişikliği teklifinin ilk 11 maddesi kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...