20 Ocak 2017 00:32

Kocaeli metal işçileri: Asil Çelik işçilerinin yanındayız

Kocaeli'deki metal işçileri Evrensel'e yazdıkları mektupta, grevleri yasaklanan Asil Çelik işçileriyle dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Paylaş

Metal İşçileri
Kocaeli

Merhaba Evrensel okurları;

Bizler Kocaeli’de otomotiv sektöründe üretim yapan bir firmada çalışan metal işçileriyiz. Memleket olarak gündemin yoğunluğu içerisinde vardiyadan çıkıp eve dönerken ne kadar takip edebiliyorsak, aslında bazı şeylerin iyiye gitmediğini fark ediyoruz. En son 18 Ocak itibariyle greve çıkacaklarını ilan eden Asil Çelik fabrikası işçilerinin grevinin yasaklandığını öğrendik. Grev milli güvenliği tehdit edici boyutta olduğu için yasaklanmış, işçilerin talepleri üzerine bir sünger çekilerek, ülkemizin selameti için bunun gerekli olduğu söylenmiş.

Bizler de toplu iş sözleşmesi sürecinde çokça hak kayıpları yaşamış ve hâlâ da haklarını elde etmek için hem işverenle hem sendikayla mücadele yürüten işçiler olarak işçilerin haklarını kazanmak için yürüttükleri mücadelenin ne denli zor olduğunu çok iyi biliyoruz. Fakat hep olduğu gibi Hükümet yine grev yasaklama kararı alarak işçinin değil patronun yanında olduğunu bir kez daha kanıtladı. Peki sormak isteriz milli güvenliği bozucu nitelikte olan neden hep bizim hak taleplerimiz oluyor? Asil Çelik işçilerinin insanca yaşayacak bir ücret istemesi neden bu ülkenin güvenliğini zedeliyor? Dolar tarihi zirvesine erişmişken insanların alım gücü yarı yarıya düşmüşken bütün yetkilerin tek bir adamın eline verilmesi tartışılırken bu ülkenin milli güvenliği bozulmuyor da şimdi işçiler grev yapınca mı bozuluyor?

Bize bu soruların cevabını verecek olan da hem her zaman patronların tarafında olan Hükümet hem de işçilerin grev olmuyorsa fabrika içinden çıkmayıp eylemlerimize devam edelim demesine rağmen bu yasa dışıdır diyerek engelleyen sendikadır. Bizler sınıf kardeşlerimizin hak taleplerinin arkasında olarak memleketi her gün kutuplaştıran asgari ücrete 104 liralık zam yaparak hepimizi açlığa mahkum eden bu düzene karşı bütün işçileri Asil Çelik işçilerinin yanında olmaya çağırıyoruz.

ÖNCEKİ HABER

'AKP patronların yanındaysa biz de yasakları tanımamalıyız'

SONRAKİ HABER

Meksikalı uyuşturucu baronu El Chapo ABD'ye iade edilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...