20 Ocak 2017 00:44

Mimar Sinan  öğrencileri ‘Hanım’ı restore ediyor

'Hanım' filmini restore eden Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri, filmi özel bir gösterimle seyirciye sunacak.

Paylaş

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi Türkiye sinema klasiklerini restore edip yenilemeye devam ediyor. Yönetmenliğini Halit Refiğ’in yaptığı “Hanım” filmini restore eden üniversitenin öğrencileri, filmi özel bir gösterimle seyirciye sunacak. Başrollerini Yıldız Kenter ve Eşref Kolçak’ın paylaştığı “Hanım”, 25 Ocak’da yenilenmiş haliyle MSGSÜ Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezinde yapılacak özel bir gösteriyle seyirciye sunulacak. 

Prof. Sami Şekeroğlu’nun danışmanlığında 2009 yılından başlayarak sürdürülen dijital film restorasyonu çalışmalarının devamı olan bu restorasyon çalışması 2017’nin ilk projesi.

Restorasyon çalışmaları Türkiye sinemasının önemli eserlerinin gelecek kuşaklara ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor. 

Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi şimdiye dek “Üç Arkadaş”, “Vesikalı Yarim”, “Gurbet Kuşları” ve “Muhsin Bey” gibi pek çok filmi restore ederek yeniledi. 

“Hanım”ın restorasyon ve yenileme işlemleri ile ilgili bilgi veren kurum, filmin dijital olarak yüksek çözünürlükte tarandıktan sonra 153 bin 700 resme ayrıldığını, filmin çekildiği dönemdeki teknik koşullardan kaynaklanan kamera ve laboratuvar hataları da dahil olmak üzere tüm bozuklukları orijinaline sadık kalınarak düzeltildiğini belirtti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Beklemedeki tehlike: IŞİD geri çekilirken el Kaide büyüyor

SONRAKİ HABER

Beş !f filmi 32 şehirde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...