Meclis'teki gerginliğin ardından oturum tekrar başladı

Anayasa değişikliği görüşmelerinde yaşanan gerginliğin ardından oturuma ara verilmişti. Oturum tekrar başladı, görüşmeler devam ediyor.

19 Ocak 2017 18:22
Paylaş

Aylin Nazlıaka’nın kendisini kürsüye kelepçelemesine yapılan müdahale ve bazı kadın vekillerin yaralanması üzerine ara verilen oturum tekrar başladı.

Verilen arada CHP ve HDP, vekillerinin yaraladığı belirtmiş, AKP'li vekil Gökçen Enç’e ceza verilmesini istemişti. AKP yetkilileri ve meclisi yöneten Ayşenur Bahçekapılı’nın buna karşı çıkması üzerine yeniden gerginlik çıkmış ve oturuma ara verilmişti.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişiklik teklifinin 2'nci oturumunda söz alarak, yaşanan olayları kınadığını söyledi. Bu sırada Ak Partili Özcan Ulupınar, bağırarak karşı koyunca ikinci gerilim yaşandı. CHP'li vekiller ile AKP'li Özcan Ulupınar birbirlerinin üzerine yürüdü. Bu sırada yaşananlara tepki gösteren CHP'li Tuncay Özkan, 'Adalet istiyorum" diye bağırarak oturduğu sırayı yumrukladı. AK Parti ve CHP milletvekilleri girerken, birleşime ara verildi.

8. MADDE 339 OYLA KABUL EDİLDİ

Cumhurbaşkanının yetkilerini arttıran Anayasa değişikliğinin 8. maddesi 339 oyla kabul edildi.

9. MADDE 341 OYLA KABUL EDİLDİ

Cumhurbaşkanının cezai sorumluluğunu düzenleyen 9. madde 341 oyla kabul edildi.

10. MADDE 340 OYLA KABUL EDİLDİ

Bakanlar Kurulunu, Cumhurbaşkanına bağlayan 10. madde oyla kabul edildi.

11. MADDE 342 OYLA KABUL EDİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin yenilenmesi ile ilgili 11. madde 342 oyla kabul edildi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

TBMM'de gerginlik sürüyor

SONRAKİ HABER

TSK'ya 'FETÖ' operasyonu: 146 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...