19 Ocak 2017 17:43

TBMM'de gerginlik sürüyor

CHP'li ve HDP'li vekilleri yaralayan Gökçen Enç'e ceza verilmesi talebinin Meclis Başkanı tarafından reddedilmesi üzerine gerginlik yaşandı.

Paylaş

AKP milletvekillerinin saldırısı sonrası Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Genel Kurul’dan çıkarılmasının ardından Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, oturumu tekrar açtı.

Bahçekapılı, oturum arasında yaşananlara dair “üzgünüm” dedi. Söz alan HDP ve CHP’li vekiller ise, “üzgünüm” sözcüğünün yaşananları karşılamadığın yönünde tepki verdi.

ÜZGÜNÜM DİYEREK GEÇİŞTİREMEZSİNİZ

Söz alan HDP’li Filiz Kerestecioğlu, “Şiddet dilini kınıyorum. Yanına gittik ve orada yaşanan benim gözümün önünde Gökçen Enç’in elini kaldırdı, Şafak hamın yerde, Pervin hanım göğsüne darbe yedi. Bu öyle çok üzgünüm ile geçiştirilecek denilen bir şey değildir. Kendisi hastanede ve ne halde olduğunu siz de gördünüz. Bir söze ceza veriliyorsa, şiddete de ceza verilsin” diye konuştu. 

AKP vekilleri ise yaptıkları açıklamalarda, zaman zaman bu tarz şeylerin mecliste yaşandığını belirterek, “şiddeti tavsip etmediklerini” söylemekle yetindi. Mustafa Elitaş ise konuşmasında Pervin Buldan, Şafak Pavey ve Burcu Çelik Özkan’ı darp etmekle eleştirilen Gökçen Enç’i savunarak, “Enç’in darp edildiğini” ileri sürdü. AKP'liler eylemden dolayı kimseye cezaya verilemeyeceğini ileri sürdü. 

‘HDP’Lİ KADINLARIN DARP EDİLMESİNDEN SİZE NE’

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise iç tüzük 6 maddeye göre bu ceza verilebileceğini dile getirerek, “Darp edilen TBMM’nin kadın başkanvekilidir” dedi. AKP’lilerin “Sana ne” sözleri üzerine yeniden tartışma çıktı ve meclis başkanvekili tartışmaya ara verdi. Bu arada milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü ve gerginlik tırmandı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Nazlıaka: Meclise kilit vurulduğunu anlatmak istedim

SONRAKİ HABER

Meclis'teki gerginliğin ardından oturum tekrar başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...