19 Ocak 2017 17:02

Nazlıaka: Meclise kilit vurulduğunu anlatmak istedim

TBMM kürsüsünde kelepçesinin kesilmesi sırasında AK Partili kadın vekillerinin saldırısına maruz kalan Aylin Nazlıaka eylem gerekçesini anlattı.

Paylaş

TBMM’de eylem yapan Aylin Nazlıaka’ya yapılan müdahalesi ve sonrasında yaşanan saldırılara ilişkin bilgi veren HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Nazlıaka’nın kelepçesinin kerpetenle kesmeye çalıştıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

PAVEY’İ YERDEN ALIRKEN SIRTIMA TEKME YEDİM

“AK Partili bazı kadın milletvekillerinin saldırısına uğradık. AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, çılgın bir şekilde sağa sola saldırdı. Pervin Buldan’ın göğsüne tekme attı. Muş milletvekili Burca Çelik Özkan’ın bir tomar saçlarını kopararak yüzünü tırmalayarak saldırdı. Milletvekili olma vasıflarına sahip biri değil bu kişi. Sürekli sağa sola sataşarak milletvekiliği yapmak dışında saldırganlığı ile tanınan bir milletvekili. Şafak Pavey’i yere düşürdüler. Ben onu yerden kaldırmaya çalışırken sırtıma tekmeler yedim. Pervin Hanımın düştüğünü gördüm. Meclis ortamında kadın milletvekilinin bu kadar saldırgan olması ne kadar haksız olduklarını ve korktuklarını gösteriyor.” 

Beştaş, Pervin Buldan sağlık kontrollerinden geçirildiğini ve durumunun iyi olduğunu açıkladı.

MECLİSE KİLİT VURULUYOR O YÜZDEN KENDİMİ KİLİTLEDİM

İlk değerlendirmesini dihaber’e yapan Aylin Nazlıaka, ise eylem yapma nedenini ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bugün önemli madde daha onaylanacaktı. Madde oylamasından önce ben demokratik eylem gerçekleştirdim kendimi kelepçedim. Burdan iki önemli mesaj vermek istedim. Meclisin kapısına kilit vuruluyor. Bende kendimi kelepçeleyerek bu rejim değişikliğine hayır diyerek bunu bütün dünyaya duyurmak istedim. İkinci önemli hedefim ise evet diyecek olan MHP milletvekillerine seslenmekti. MHP seçmeninden çeşitli telefonlar mesajlar alıyorum. MHP milletvekilleri ile konuşun ve onların hayır demesini sağlayın. Bende kürsüden MHP milletvekillerine ve sayın Bahçeliye seslendim. Yurtsever insanlar olduklarına inandığımı ve cumhuriyetimizi yok edecek olan taslağa hayır demeleri için bir kez daha düşünmelerini istedim. Bahçelinin yüzüne bakarak bunu ifade ettim. Gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için siyaset yaptığımızı ifade ettim. 

BİLEĞİM FEDA OLSUN

Eylem bitmedi ancak AKPnin kadın vekilleri önce psikolojik bir şiddet uygulayarak beni ikna etmeye çalıştılar. Daha sonra şiddet yoluyla beni kürsüden uzaklaştırdılar. Ama biraz bileğim incindi Tüm Türkiye’nin yüreğinin incindiği bir dönemde benim bileğim feda olsun.”  (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li kadın vekiller kürsüye saldırdı

SONRAKİ HABER

TBMM'de gerginlik sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...