19 Ocak 2017 15:57

Romanya'da af protestosu

Romanya’da binlerce kişi hükümetin genel af ve bazı suçları acil kararnamelerle yasal hale getirme planlarını protesto etti.

Paylaş

Binlerce Romanya vatandaşı hükümetin genel af planlarını protesto ett. Euronews’ın haberine göre protestocular özellikle kararnamelerle gidilecek düzenlemelerin yolsuzlukla mücadeleyi zayıflatacağı savunuyor. Bükreş’teki yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi katılırken, kalabalıklar “Demokrasilerde hırsızlar cezaevinde kalır” şeklinde sloganlar attı. Ülkenin batısındaki Cluj kentinde de gösteri düzenlendi.

YOLSUZ BÜROKRATLARA AF MI?

Hükümet, kabine toplantısı sonrası yayımlanan kararname taslağında, bir kaç suçtan 5 yıldan az ceza almış kişiler için af öngörüyor. Aynı zamanda, 200 bin Lei’den (47 bin 522 dolar) daha az bütçe zararına neden olan görevi kötüye kullanma suçunu yasal hale getirmek istiyor.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, 2014 yılında göreve gelmesinden bu yana ilk kez geçtiğimiz çarşamba kabine toplantısına katılmış, bakanları ceza kanununu kararname ile değiştirmemeleri ve yolsuzlukla mücadele konusundaki taahhütlerinden geri adım attıkları yönündeki endişeleri gidermeleri konusunda uyarmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP’li İdris Baluken: Tutukluluğumuz Anayasa ihlalidir

SONRAKİ HABER

Trabzonspor Rodallega ile anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...