19 Ocak 2017 15:50

Trump başkanlığa ABD’liler eyleme hazırlanıyor

Yarın yapılacak yemin töreninin ardından başkanlık görevini devralacak olan Donald Trump, Washington sokaklarında protesto edildi.

Paylaş

Donald Trump Washington'da protesto edildi. McPherson Meydanı’ndan faşizm karşıtı sloganlar atarak yürüyen kalabalık daha sonra Amerikan Kongre Merkezi Capitol’ün önünde toplandı. Donald Trump ise twitter hesabında üç hafta önce yemin töreninin yapılacağı yeri açıkladığı bir fotoğrafını paylaştı. Trump’ın yemin töreninde de protesto edilmesi bekleniyor. 

DEMOKRATLAR TÖRENE KATILMAYACAK

Öte yandan New York Kongre Üyeleri Jerry Nadler ve Adriano Espaillat diğer 50 demokrat meslektaşları gibi durumu protesto ederek Donald Trump’ın yemin törenine katılmayacaklarını açıkladı.

Washington’daki hazırlıklar devam ederken törene yaklaşık 900 bin kişinin katılması bekleniyor. Yetkililer organizasyonun güvenlik harcamalarının 100 milyon doları bulacağını belirtiyor. 2009 yılında Barack Obama’nın yaptığı yemin törenine yaklaşık 1.8 milyon kişi katılmış ve şehir trafiği alt üst olmuştu.

Bugüne kadar 22 büyük protestonun yaşandığı Washington’da en büyük gösterilerin 200 bin kişinin katılımıyla 21 Ocak tarihinde düzenlenmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dolar yeniden tırmanışa geçti

SONRAKİ HABER

HDP’li İdris Baluken: Tutukluluğumuz Anayasa ihlalidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...