19 Ocak 2017 15:36

Ankara Müftülüğü'nden okullara ‘cuma namazı’ çağrısı

Ankara Müftülüğü lise öğrencilerini karne gününde düzenlediği “Şehitler anması” için cuma namazı öncesinde camiye çağırdı.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ankara Müftülüğü 20 Ocak Cuma günü yapacağı “Şehitler anması” için Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı göndererek öğrencileri göndermesini istedi.

13 Ocak'ta gönderilen yazıda “Ülkemizin birliği, dirliği ve beraberliği için en değerli varlıklarım olan canlarını sınır tanımaksızın feda ederek şehit düşen polis, asker ve vatandaşlarımızın ruhlarını şad etmek, hatıralarını yad etmek, geri de bıraktıkları yakınlarına görevlerimizi yerine getirmek ve halkımızın konuya olan duyarlılığını arttırmak amacıyla” Cuma namazından önce “Şehitler anması” düzenleneceği belirtildi. Anmanın daha önce Hacıbayram Camii'nde yapılacağının duyurulduğu ancak Kocatepe Camii'nde saat 11.00'de yapılacağı kaydedilen yazıda, programın lise ve dengi okullara duyurulması istendi. Ankara Müftülüğü'nden gelen yazı hızla önce ilçe milli eğitim müdürlüklerine, oradan da liselere gönderildi.

KENDİNİ FEDA ETME ÖZENDİRİLİYOR

Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Sultan Saygılı, 15 Temmuz'dan sonra şehitleri anma adı altında hazırlanan köşelerde okulların adeta savaş alanına çevrildiğini söyledi. Müftülüğün bunun bir parçası haline geldiğini ifade eden Saygılı, şehitlik üzerinden dini duygularla eğitim yuvalarında öğrencilere geleceğe güven mesajları değil, kendini feda etme çağrılarının yapıldığını söyledi. 15 Temmuz'dan sonra bu çağrıların okullarda yaygınlık kazandığına dikkat çeken Saygılı, “Eğitim müfredatı değiştiriliyor bizlere sorulmadan ve diğer yandan da adeta cihatçı bir nesil yetiştiriliyor. OHAL'in sürdüğü, hukukun sindirildiği bir dönemde 'kendini feda etme' özentiliği ana sınıf öğrencilerine kadar yapılabiliyor. Dünyamızda savaşın ve cihatçılığın yükseldiği bir dönemde daha çok barış çağrısına ihtiyacımız var” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa görüşmelerinde ‘tutuklu vekiller’ tartışması

SONRAKİ HABER

Dolar yeniden tırmanışa geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...