19 Ocak 2017 15:34

Makbule Kaymaz ihraç kararına karşı hukuki mücadele başlattı

12 yaşında 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz, ihraç edilmesine karşı hukuki mücadele başlattı.

Paylaş

Babasını yolculamak için çıktığı evinin kapsında babası Ahmet Kaymaz ile birlikte öldürülen Uğur’un 12 yaşındaki bedenine 13 kurşun isabet etmişti. 21 Kasım 2004 tarihinde meydana gelen olayla ilgili 4 polis hakkında açılan davada polislerin “meşru müdafaa sınırları içinde hareket ettikleri”ne hükmedildi. Üç çocuğuyla baş başa kalan anne Makbule Kaymaz da evin geçimini sağlamak için girdiği belediyeden 23 Kasım 2016’da yayınlanan kanun hükmü ararname ile işinden oldu. 

DÜN GİBİ HATIRLIYOR 

Avukatı aracılığıyla işe geri iadesi için hukuki mücadele başlatan anne Makbule Kaymaz, şimdi işsiz ve çocuklarına bakamayacak durumda. Önceden hayatlarının güzel olduğunu anlatan anne Kaymaz, “Uğur ve Ahmet hayattaydı. Eşim çalışıyordu, çocuklarım okuluna gidiyordu, ben de günlük ev işlerini yapıyordum. Bir aradaydık, güzeldi. Onlar gittikten sonra kendimi kimsesiz hissettim. 12 yaşındaki çocuğu evinin kapısında öldürdükten sonra başucuna silahı koyup terörist dediler” diyor. 

Eşi ve çocuğunun öldürüldüğü günü dünmüş gibi hatırlayan anne Kaymaz, eşi ve oğlunun öldürüldüğü gün gözaltına alındıklarını olayın sabahında yaşananları öğrendiklerini belirtiyor. 

“Sabahında gidip getirdik ve camiye götürüp yıkadık. İkisi de aynı boydaydı. Uğur 12 yaşındaydı ancak uzun boylu bir çocuktu. Uğur’a 13, Ahmet’e 8 kurşun isabet etmişti. Ben Uğur’u gördüğüm an dayanamadım, bayılmışım. Beni hastaneye kaldırdılar, geri çıkıncaya kadar defnetmişlerdi” diyor anne Kaymaz, sonrasında da sürekli olarak evlerinin basıldığını aktarıyor. 

‘İŞSİZ KALINCA MAĞDUR OLDUK’

Geride kalan Habip, Ali ve Emine isimli çocuklarına bakmak için belediyede çalıştığını anlatan anne Kaymaz, “Benim üç çocuğum daha vardı; çalışmasam çocuklarıma bakıp büyütemezdim. Çocuklarım zaten okuyordu ben onun için çalışıyordum. Sonra bizi işten çıkarttılar, mağdur olduk. Hayatımız çok kötü oldu” diyor.

  • Makbule Kaymaz

HUKUKİ MÜCADELE YÜRÜTECEK

İşsiz kalınca evin geçimini kimsenin sağlayamadığını dile getiren anne Kaymaz, gerekçesiz olarak işten çıkartıldığını, geri dönmek için hukuki mücadele vereceğini belirtiyor. 
Farklı bir yerde de iş bulamadığını, yurtdışından gelen yardımlarla hayata tutunduklarını da söyleyen anne Kaymaz, ekonomik kriz nedeniyle her şeyin de pahalandığını bu yüzden hayatlarının zorlaştığını kaydediyor. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

MHP Lideri Bahçeli: Başbakan karanlıkta göz kırpmış

SONRAKİ HABER

Anayasa görüşmelerinde ‘tutuklu vekiller’ tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...