19 Ocak 2017 15:10

Avcılar'da bir kısmı yıkılan iki boş bina korkutuyor

İstanbul Avcılar’da 3 ay önce bir kısmı yıkıldıktan sonra bırakılan 5 katlı iki boş bina mahalle halkında tedirginlik yaratıyor.

Paylaş

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında 3 ay önce bir kısmı yıkılan 2 bina öylece bırakıldı. 5 katlı boş binalar mahalle halkında tedirginlik yaratıyor.

Denizköşkler Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bulunan iki bina mahalle sakinlerinin iddiasına göre, kentsel dönüşüm projesi kapsamında boşaltıldıktan sonra 3 ay önce bir kısmı yıkıldı. Yıkımın ardından herhangi bir güvenlik önlemi de alınmadan kaderine terk edildi. Haber vermeleri üzerine 1 ay önce gelen zabıta ekipleri, binaların caddeye bakan kısmına saç perde çekti. Ancak, 5 katlı yüksek binadan kopan parçalar işlek olan caddeye düşerek tehlike oluşturmaya devam ediyor.

Caddede kaldırım bile olmadığını söyleyen mahalle halkı, çocukların bu yolu kullanarak okula gidip geldikleri ve binaların bu durumunun tehlikeye yol açtığını söyledi.

‘ZEYTİNBURNU'DAKİ FACİAYI BURADA GÖRMEK Mİ İSTİYORUZ?’

Mahallede yaşayanlardan Murat Uygur “Birilerinin ölmesi mi gerekiyor. Gelsinler önlemini alsınlar. Zeytinburnu'daki faciayı burada görmek mi istiyoruz yani. Çocuklarımız buradan geçiyor, öğrenciler geçiyor. İşlek bir cadde araçların üzerine taş düşüyor. Yıktıysanız, yarısını niye yıktınız? Bak yan binada engelli bir çocuk var, bina yıkılırsa o çocuğa bir şey olacak. İstiyoruz ki insanlar ölmesin, insanlar Türkiye'de bu tür facialarla karşı karşıya kalmasın. 'Çat çut' diye sesler geliyor. Yarısını yıkmışsın kolonların çoğu zarar görmüş, üstünde yük var mecburen yıkılacak. Her an yıkılma tehlikesi var. Araçları park ettiğimizde rüzgarın etkisiyle yukarıdan taşlar düşüyor. Kaldırım da yok, insanlar nerede yürüsün” diye sordu.

HURDACILAR DEMİR TOPLAMAK İÇİN YIKIK BİNAYA GİRİYOR

Çevre esnaflarından Metin Kemer ise, “İçeriden demir toplayanlar var. Can güvenliği için bir tedbir alınmamış. Şu anda o demir toplayanlar ölse sorumlusu kim olacak? Kim hangi kurum varsa bir an önce bu işi hızlandırıp buranın indirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Aziz Yıldırım'a 6 ay 15 gün ceza verildi

SONRAKİ HABER

İşçilerden grev yasağına karşı fiili mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...