19 Ocak 2017 14:34

General Elektrik işçileri yine 'grev' dedi!

Gebze'de kurulu General Elektrik Fabrikası'nda sendika zoruyla yeniden yapılan grev oylamasında sonuç değişmedi, işçiler yine 'grev' dedi.

Paylaş

Gebze’de kurulu General Elektrik’te daha önce yapılan grev oylamasına rağmen sendikacı zoruyla yeni oylama yapıldı. Oylama sonucu değiştirmedi; metal işçileri toplu sözleşme taleplerine sahip çıkarak yine 'grev' dedi.

Patron sendikası EMİS ile Birleşik Metal-İş yönetimi önceki gece yeniden bir araya geldi. Bu görüşmede patronlar ufak bir farkla yine aynı teklifi yineledi. Bu teklifin ardından sendikacılar Gebze’de bulunan General Elektrik’te işçilerle bir araya geldi.

Fabrikada toplantı yapan sendikacıların ülkenin gidişatından ve Asil Çelik grevinin yasaklanmasından bahsederek, fabrika yönetiminin bundan fazla veremeyeceğini söylediğini aktaran General Elektrik işçileri, “Greve çıkıldığında çevik kuvvet gelir, polis gelir baskı yapılır demeye başladılar” dedi.

‘GREVE EVET DEMİŞTİK BU NEYİN OYMAMASI?’

Sendikacıların konuşmaların ardından sandık kurup teklifi oya sunacaklarını söylediklerini aktaran işçiler, şöyle devam etti:
“Patron grev oylaması yaptırmıştı, ezici bir çoğunlukla evet çıkmıştı. Şimdi oylama yapılmasını istemiyoruz dedik. ‘Sessiz kalan arkadaşlar var onların hakkını yiyemeyiz’ diyerek yine de oylamayı yaptırdılar.”

Sendikacıların yaptıkları konuşmalarla işçileri sözleşmeye onay vermeye zorladığını aktaran işçiler, “Direnişse direniş, durmak yok yola devam deniyordu. Şimdi bakıyoruz tutumları çok farklı” dedi.

Sendikacıların zorlamasıyla yapılan oylamadan da greve evet çıkacağına inandıklarını anlatan işçiler, olası bir grev yasağı karşısında fiili mücadelenin devam etmesi gerektiğini söyledi: “Geçen dönem Sarkuysan grev yasaklanınca içeri girdi ama direnişe devam etti bizden fazla zam aldı. Aynı sistem devam ederse işverenin çok büyük sıkıntı çekeceği belli. Mücadelenin sonuna kadar devam etmesi gerekiyor.”

İŞÇİLER EZİCİ ÇOĞUNLUKLA 'GREV' DEDİ

3 vardiyadan işçiler patronun yeni teklifinin kabul edilip edilmemesi yönünde oy kullandı. Yapılan oylamada 497 işçi “greve evet” oyu kullanılırken, “hayır” oyları ise 147’de kaldı.

Patronların teklifinin işçiler tarafından kabul görmemesi üzerine Birleşik Metal-İş Yönetimi “EMİS işveren sendikasına bağlı işletmelerde dün ve bugün yapılan müzakereler sonucunda anlaşma sağlanamamıştır. İşverenin vermiş olduğu son teklif üzerine üyelerimize bilgi verilmiş olup kabul görmemiştir” açıklaması yapıldı. İşçiler bugün saat 10.00’da greve çıkacak. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sanatçı Serkan Kanireş, 'PKK'yi övmek' iddiasıyla tutuklandı

SONRAKİ HABER

TP Petrol Dağıtım artık Zülfikarlar’ın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...