07 Haziran 2012 12:33

Korkut Eken hakkında suç duyurusu

İHD İstanbul Şubesi üyeleri, eski özel harekatçı Korkut Eken’in kayıp yakınlarına, “Bizi çok iyi tanırlar, asıl kabus biz oluruz, tufan oluruz” tehditlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.İHD İstanbul Şubesi üyeleri ve Cumartesi Anneleri’nin oturma eylemlerinin 17. yılı nedeniyle, kayıpların ve faili meçhu

Korkut Eken hakkında suç duyurusu
Paylaş

İHD İstanbul Şubesi üyeleri, eski özel harekatçı Korkut Eken’in kayıp yakınlarına, “Bizi çok iyi tanırlar, asıl kabus biz oluruz, tufan oluruz” tehditlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

İHD İstanbul Şubesi üyeleri ve Cumartesi Anneleri’nin oturma eylemlerinin 17. yılı nedeniyle, kayıpların ve faili meçhul cinayetlerin sorumlularından biri olarak gördükleri Mehmet Ağar’ın bulunduğu Aydın Yenipazar Cezaevi önünde yapmak istedikleri eylemde kayıp yakınlarına yönelik tehditlerine ilişkin eski özel harekatçı Korkut Eken hakkında suç duyurusunda bulundu. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önüne gelen kayıp yakınları adına konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, suç duyurularında Yenipazar’da dernek üyeleri, Cumartesi Anneleri, BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, insan hakları savunucuları ve kayıp yakınlarını tehdit eden Korkut Eken ve kimlikleri basın yayın organlarında çıkan, fotoğraflarından tespit edilecek kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istediklerini söyledi. Eken’in o gün bizzat gelerek, “kabus oluruz, tufan oluruz” diyerek, aileleri ve insan hakları savunucularını tehdit etmesinin göz korkutmaya yönelik organize bir hareket olduğunu dile getiren Efe, “Korkut Eken gibiler ve onların destekçileri İmralı’yı hedef göstererek ve gösteriler düzenleyerek, Kürt düşmanlığını kışkırtmayı, bizi bu şekilde geriletmeyi hedefliyorlar. Kürt düşmanlığı kışkırtmaları işe yaramayacak. Biz, insan hakları savunucuları olarak tek çözümün barış olduğunu tekrarlıyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Aydın Yenipazar Cumhuriyet Başsavcılığı’na Eken ve 27 Mayıs’ta kayıp yakınlarına karşı Türk bayrakları açanlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Faşist vekil canlı yayında konuklara saldırdı

SONRAKİ HABER

Avrupa Futbol Şampiyonası başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...