19 Ocak 2017 14:09

Akademi KHK ve ihraçlara karşı dayanışıyor!

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri KHK ile ihraç edilen meslektaşları için dayanışma mesajı yayınladı.

Paylaş

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) öğretim elemanları, KHK’lerle görevlerine son verilen akademisyenlere bir açıklamayla sahip çıktı. Açıklamada, “Meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu kamuoyuna duyurmayı; eleştirel düşüncenin, akademik özgürlüklerin ve meslek onurumuzun bir gereği olarak görüyoruz” denildi. 672 ve 679 sayılı KHK’lar ile İLEF’ten 7 akademisyen ihraç edilmişti.

İLEF’te görevli Doç. Dr. Gülseren Adaklı, Doç. Dr. Sevilay Çelenk Özen ve Doç. Dr. Tezcan Durna, Arş. Gör. Vahdet Mesut Ayan, Arş. Gör. Burçin Kalkın Kızıldaş, Arş. Gör. Bahar Şimşek ve Dr. İlkay Kara’nın KHK’lerle üniversiteden ihraç edildiği hatırlatılan açıklamada, “Asılsız bir suçlamayla meslekten ihraç edilen meslektaşlarımız, iletişim alanına önemli katkıları olan, fakültemizin lisans, yüksek lisans ve doktora derslerini yıllarca özveriyle yürütmüş, tez danışmanlıklar yapmış, tez jürileri olmuş değerli akademisyenlerdir” denildi.

İhraç edilen isimler hakkında yapılan “terör örgütlerine üyelik, mensubiyet, iltisak yahut bunlarla irtibatlı olma” suçlamasının haksız ve kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:
“Bizler Ankara Üniversitesi öğretim elemanları, yıllardır birlikte çalıştığımız, akademik üretkenliğine, emeğine ve insanlığına tanıklık ettiğimiz meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu kamuoyuna duyurmayı; eleştirel düşüncenin, akademik özgürlüklerin ve meslek onurumuzun bir gereği olarak görüyoruz. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden ihraç edilen tüm meslektaşlarımızın ihracının üniversitenin ve fakültemizin geleceği açısından da ciddi bir tehlike oluşturduğunu hatırlatmak istiyoruz.”

Açıklamaya, şu isimler imza attı: Prof.Dr. Nurcan Törenli, Prof.Dr. L.Funda Şenol Cantek, Prof.Dr. Ülkü Doğanay, Prof.Dr. Funda Başaran, Prof.Dr. Nejat Ulusay, Prof.Dr. Nur Betül Çelik, Prof.Dr. Bedriye Poyraz, Prof. Dr. Mine Gencel Bek, Doç.Dr. Burcu Sümer, Yrd.Doç.Dr. Cenk Saraçoğlu, Yrd.Doç.Dr. Sevgi Can Yağcı Aksel, Yrd.Doç.Dr. Şerife Çam, Yrd.Doç.Dr. Eren Yüksel, Yrd.Doç.Dr. Oğuzhan Taş, Yrd.Doç.Dr.Halise Karaaslan Şanlı, Yrd.Doç.Dr.Tuğba Taş, Öğr.Gör.Reyya Advan Koyuncu, Öğr.Gör. Gül Keçelioğlu, Dr. Hakan Yüksel, Öğr.Gör. Mehmet Sobacı (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Sertel: Seferihisar'daki katliama dur diyelim

SONRAKİ HABER

Sarısülük ailesinin avukatı 3 yıl takip edilmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...