19 Ocak 2017 13:34

EMEP Ordu İl Başkanı: Bir karar da fındık için çıkarın

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz hükümetin Asil Çelik grevini yasaklamasına tepki gösterdi.

Paylaş

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Bursa’da faaliyet gösteren Asil Çelik fabrikasında Çarşamba günü başlayacağı duyurulan grevin Bakanlar Kurulu tarafından "milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü" gerekçesiyle yasaklanmasına tepki gösterdi. 15 yıllık AKP Hükümeti işçilerin grevlerini sürekli yasakladığını belirten Poyraz "İşçilerin grevinin ‘milli güvenliği’ nasıl tehdit ettiği de açıklanmalı. Hükümet Türkiye’yi işçi ve emekçiler için cehenneme çevirirken sermaye ve dolar zenginler için cennete dönüştürmektedir.” dedi.

'MİLLİ' OLANLAR KİMLER?

Poyraz, asıl 'milli' olanların işçi ve emekçiler olduğunu vurgulayarak, “Sermaye güçleri uluslararası sermayenin bir bileşenidir. İşçiler ise, değer yaratanlar. Grev, işçinin sermayeden hakkını almak için yapılıyor. Bu nedenle 'milli' olan işçinin alın teridir. 'Milli güvenliği' tehdit eden işçinin grevi değil, sermayenin sömürüsüdür. Sermaye gruplarının zarar ediyoruz diye yaptığı açıklamalar inandırıcı değil. İşçilerin ek zam talebini işçi kıyımıyla karşılayan Renault 2016 yılında yüzde 13.3 artışla satış gerçekleştirdi. Milli olan karına kar ekleyen mi, yoksa emeğinin karşılığını isteyen işçi mi?” diye sordu.

FINDIK 'MİLLİ' DEĞİL Mİ?

Poyraz, “Fındık ‘milli ürün’ değil mi? Ocak ayı bitiyor ama hükümet sessizliğini koruyor. Ülkemize en çok döviz girdisi sağlayan ürünümüze neden sahip çıkılmıyor? AKP’li milletvekilleri ‘sahip çıkacağız’ diye sürekli açıklama yaptılar ama yalancının mumu yatsıya kadar da yanmadı. Fındığımızın kaymağını yerli ve yabancı tekeller yerken hükümet nedense üreticilere ve ürüne sahip çıkmayı düşünmedi bile. Ama işçi ve emekçiler hak talep ettiklerinde nedense ‘milli güvenlik tehdit edilmiş’ oluyor. KHK çıkarmayı alışkanlık haline getiren Hükümet bir de fındık fiyatların yükseltilmesi için adım atsın da görelim!” ifadesini kullandı. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ey, dağlar ve denizler... Kalkın, tanıklık edin!

SONRAKİ HABER

ÖDP: ‘Hayır’da umut var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...