07 Haziran 2012 12:27

Faşist vekil canlı yayında konuklara saldırdı

Yunanistan'da sabah programına katılan Nazi yanlısı Altın Şafak Milletvekili Ilias Kasidiaris konuk olan diğer siyasetçilere saldırdı.Antenna televizyonundaki programda Syriza üyesi Rena Dourou'nun, hakkında açılan davayı hatırlatması üzerine sinirlenen Kasidiaris, bir bardak suyu vekilin üzerine attı. Hızını alamayan Altın Şafak &uu

Faşist vekil canlı yayında konuklara saldırdı
Paylaş

Antenna televizyonundaki programda Syriza üyesi Rena Dourou'nun, hakkında açılan davayı hatırlatması üzerine sinirlenen Kasidiaris, bir bardak suyu vekilin üzerine attı. Hızını alamayan Altın Şafak üyesi, Yunanistan Komünist Partisi'nin (KKE) kadın vekillerinden Liana Kanelli'yi tokatladı. Polis, aynı zamanda parti sözcülüğü yapan aşırı sağcı Kasidiaris'i yakalamak için harekete geçti.

Saldırı sonrası KKE tarafından yapılan açıklamada, "Nazi oluşumların cevabını emekçi halk hareketinin güçlenmesi ve radikalleşmesi ile halkın kendisi verecektir. Ancak böyle devrimci bir hareket aslında mevcut sistemin kamçısı olan bu tip örgütlenmeleri tasfiye edebilir." denildi.

Faşist Altın Şafak ise yaptığı açıklamayla saldırıyı sahiplenerek, "Altın Şafak, herkese ve doğal olarak televizyon kanallarını doldurup bir kara propaganda oyunu oynayan Marx'ın p.çlerine karşı güçlü bir milliyetçi hareket için mücadelesini sürdürüyor" dedi.

Saldırı, geçici hükümet sözcüsü Dimitris Çiodras tarafından da kınandı. Çiodras, saldırının "bütün demokratik yurttaşlara karşı" yapıldığını söylerken, seçim kampanyalarının demokratik diyalog ortamında gerçekleşmesinin Yunanistan'ın politik kültürünün bir parçası olduğunu belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenler sınavları boykot ediyor

SONRAKİ HABER

Korkut Eken hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...