19 Ocak 2017 13:37

Hrant Dink Bursa’da anıldı

Hrant Dink katledilişinin 10. yılında Bursa Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen basın toplantısıyla anıldı.

Paylaş

“Tam 10 yıl önce barışa, kardeşliğe kurşun sıkıldı, tam 10 yıl önce bugün Hrant Dink katledildi” diyen Bursa Demokrasi Güçleri, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i anmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Akademik Odalar Yerleşkesi’nde yapılan basın toplantısında konuşan Bursa Demokrasi Güçleri Yürütme Kurulu Üyesi Nadir Kırlılar; “Hrant Dink sağlığında, Türkiye'nin karanlık bir yer olmadığına, barış içinde bir arada yaşamın temellerini atacağına inandı bu uğurda yaşadı ve çalıştı. Bu toprakların insanına bu toprakların hikâyelerini anlattı; dur durak bilmeden şiddetsiz bir coğrafyayı inşa edecek tohumları dört bir yana yaymaya uğraştı. Barışı, özgürlüğü, halkların eşit ve kardeşçe yaşayacağı bir dünya için mücadele etmesi onu hedef haline getirdi ve katledildi” dedi.

Barış isteyen akademisyenlerin tutuklandığını, görevden alındığını, derneklerin gazete ve televizyonların kapatıldığını, gazetecilerin tutuklandığını, ülkenin dört bir yanında bombaların patladığını, belediyelere kayyım atandığını, milletvekili ve parti eş başkanlarının tutuklandığını, iktidara muhalif olan herkesin cezalandırıldığını, OHAL ve KHK'lerle yönetilerek, laiklik ve yaşam hakkının rafa kaldırıldığını söyleyen Kırlılar; “Barışa, kardeşliğe ve adalete olan inancımız katlanarak büyümektedir. 10 yıl kah suskunlukla, kah devlet içindeki kanatların birbirini işaret etmesiyle geçti. Gayet iyi biliyoruz ki, bu aslında malum devlet geleneğinin bir devamıdır. Gerçek bir yüzleşmede varılacak yer, her şeyin üzerine bina edildiği devletin ta kendisidir. Tetiğin arkasında terfi ettirilen bütün eller bir an önce yargı önüne çıkarılmalı. Bizler biliyoruz ki bu cinayetin karanlığını aydınlığa çıkardığımızda daha iyi bir ülkede yaşar hale geleceğiz. Bu toprakların yarını için katillerin peşini bırakmıyoruz. Bizler bitti demeden bu dava bitmez ve mutlaka barış, kardeşlik ve adalet kazanacak” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe’de 129 bin kişiye ücretsiz kültür-sanat keyfi

SONRAKİ HABER

Ey, dağlar ve denizler... Kalkın, tanıklık edin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...