19 Ocak 2017 12:23

Liman-İş: Evyapport'tan atılan arkadaşlarımızı geri alın

Liman-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Evyapport'tan atılan işçilerin işe geri alınmasını ve sendikal hakların tanınmasını istedi.

Paylaş

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan Evyapport’ta bir süredir örgütlenme çalışması sürdüren Hak-İş’e bağlı Liman-İş Sendikası, patronun sendikal haklara müdahale ettiğini ve 22 işçiyi sendikalaştıkları için işten attığını belirterek yönetime açık çağrıda bulundu. Evyapport önünde konuşan Liman-İş Sendikası Genel Sekreteri Bülent Aykurt, “Limanda baskı ve huzursuzluk ortamı yaratmaya son verin. Kapıldığınız hırslardan vazgeçin, işten atılan arkadaşlarımızı bir an önce işe geri alın” dedi.

AİLELERDEN VE KAMUOYUNDAN DESTEK

Limanın giriş kapısına aileleriyle gelen işten atılan işçilere kent kamuoyu da destek verdi. Eşleri ve çocuklarıyla birlikte “İş ekmek özgürlük”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “Sendikal hakkımız engellenemez” sloganları atan işçiler, burada halay çekti. Alkışlar ve ıslıklarla Evyapport yönetimini protesto eden işçiler, patronun sendikal tercihlere müdahale etmemesini ve atılan işçilerin geri alınmasını istedi. Açıklamaya Hak-İş’e bağlı sendikaların yanı sıra CHP, MHP ve Emek Partisi’nin il ve ilçe yöneticileri de destek verdi.

‘GEMİ BUGÜN SU ALIYOR’

15.00-23.00 vardiyası giriş ve çıkışında işçilere çağrıların da yapıldığı açıklamada konuşan Liman-İş Sendikası Genel Sekreteri Bülent Aykurt, Evyapport yönetiminin sendikaya üye olan işçileri baskı altına almaya, anayasal hakları gasp etmeye çalıştığını söyledi. Patronun “İş daralması” ve “Küçülme” gibi bahanelerle 22 işçiyi işten çıkardığını vurgulayan Aykurt, “İşten atılan arkadaşlarımızın kimisi yeni evli, düğün borcu ödüyor. Kimisinin yeni doğmuş çocuğu var. Bu kar kış kıyamet günde arkadaşlarımızın işten çıkarılması hangi gerekçeye, hangi vicdana sığar, nasıl açıklanabilir?” diye sordu. Evyapport yönetimini uyaran Aykurt, “Yönetimin dilinden düşürmediği bir söz var. Diyorlar ki ‘Biz bir aileyiz.’ Soruyoruz, bu nasıl bir ailedir ki kendi işçilerine ihanet ediyor? Yıllardır ‘Aynı gemideyiz’ (Kocaeli/EVRENSEL)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Fatma Köse: Müfredat değişikliği aceleye getirilemez

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Yeni Şafak’tan şikayetçi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...