19 Ocak 2017 11:47

Erdoğan: Bab operasyonunun uzama sebebinin farkındayız

Erdoğan, el Bab operasyonu konusunda 'Çok kısa sürede bitebilecek el Bab operasyonunun uzamasının sebeplerinin de farkındayız' dedi. 

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sarayındaki 35. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu. Meclis Genel Kurulu’nda ikinci tur oylamaları süren ve 'Başkanlık sistemi'ni öngören Anayasa değişikliği teklifine dair açıklamada bulunan Erdoğan, olası referandum süreci için, "Meclis'teki süresinin tamamlanmasının ardından konu milletimizin huzuruna gelecek. Herkes izahını milletimize yapacaktır. Biz millet olarak bugün bulunduğumuz yere 2 ayda gelmedik. Arkamızda 2 bin yıllık devlet geleneğimiz, bin 400 yıllık medeniyet müktesebatımız vardır” dedi. 

BATI'YA: ÖZGÜRLÜK MARMARAY’DAN GEÇER

Erdoğan, DBP'li belediyelere kayyım atanmadan önce Batı'dan gelen heyetlerin ziyaretlerle destek olduğunu belirterek eleştirilerde bulundu. Erdoğan "Ey Batı, siz bunları savundunuz be. Sizin bu dünyada özgürlük diye bir derdiniz yok, sıkıntınız yok. Özgürlük bu değil ya. Özgürlük, bu insanlara insanca yaşama erdemini huzurlarına getirmek. Özgürlük Marmaray'dan geçer, Avrasya Tüneli'nden geçer, özgürlük Osmangazi Köprüsü'nden geçer, özgürlük inşallah dünyanın en büyük havalimanından geçer" diye konuştu.

KAYMAKAMA: HADDİNİ BİLDİRİRLER 

Erdoğan, dün gece yaşadığı bir hadiseyi şöyle anlattı: "Bir telefon geldi. Ardından ben de gazimizi aradım. Gazimiz evraklarını gönderiyor ama evraklar işleme konmuyor veya ağırdan alınıyor. Tabii ilgili yerlere de durumu bildirdim. Şimdi de buradan sesleniyorum, ey kaymakam. Sen kendini ne sanıyorsun ya, sen orada kalıcı mısın ya. O gazi kendini niçin feda etti? Bu vatan için feda etti. Köprünün üzerine niçin yürüdü, bu millet için yürüdü. Sen eğer o makamda varsan o gazi için varsın. Haddini bilmediğin zaman sana haddini bildirirler. Nitekim İçişleri Bakanıma da söyledim, öyle zannediyorum ki gereği yapılacaktır." 

‘EL BAB’IN UZAMASININ SEBEPLERİNİN FARKINDAYIZ'

Erdoğan, “Çok kısa sürede bitebilecek El Bab operasyonunun uzamasının sebeplerinin de farkındayız. Herkesin bir hesabı varsa bu milletin, bu ülkenin daha büyük hesabı var. Bizim başımıza çorap örmeye kalkanlar, kendi başlarına ördükleri ağın farkındayız” dedi. 

‘BİZİ HANS’IN, GEORGE’UN DEĞİL…’

Darbe girişiminden sonra 43 bin kişinin tutuklandığını ve 95 bin kişinin kamudan ihraç edildiğini aktaran Erdoğan, ekonomik gidişata da dikkat çekti. “Döviz kuru üzerinden ekonomimize darbe vuruluyor” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Yatırımları engellemek, yatırımcıları engellemek istiyorlar. Müttefik dediğimiz, stratejik ortak dediğimiz ülkelerin yalanlarını, husumet derecesine varan tutarsızlıklarını saymıyorum. Ne raporu hazırlarsanız hazırlayın, bizim raporumuzun sahipleri var. Hans'ın George'un hazırladığı raporlar değil, Ayşe'nin Fatma'nın hazırladığı raporlar bağlar.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şirvan’daki madeni denetlemeyen MİGEM işten atılma nedeni 

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Eğitim bilimden uzaklaştırılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...