19 Ocak 2017 11:35

İsdemir'de iş cinayeti: Bir işçi hayatını kaybetti

Türkiye'nin sayılı entegre fabrikalarından olan İskenderun Demir Çelik A.Ş (İSDEMİR)'de iş cinayeti sonucu bir işçi yaşamını yitirdi.

Paylaş

Halil İMREK
İskenderun

Hatay'ın Payas ilçesindeki İskenderun Demir Çelik A.Ş (İSDEMİR) fabrikasında yüksekten düşen işçi hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, İskenderun Demirçelik Fabrikası Yüksek Fırın Müdürlüğü Şarj Amirliğinde çalışan Behsat Balyemez (31) adlı işçi saat 10:00 civarında çalışırken üç metre yükseklikten bantların arasına düştüğü tahmin ediliyor. Tek başına sahada çalışan ve mesai arkadaşları tarafından olaydan yarım saat sonra kendinden geçmiş halde bulunan Balyemez'in hayatını kaybettiği belirlendi.

Behsat Balyemez’in cenazesinin Dörtyol Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir’in eniştesi olan Balyemez’in hastanede yapılan muayenesinde vücudunda herhangi bir darbe bulunmazken morluklar olduğu tespit edildi. Ölüm sebebinin tam olarak anlaşılması için adli tıpa gönderilen Balyemez’in ailesi ve mesai arkadaşları büyük bir acı ve üzüntü yaşadı.

İsdemir’de yaşanan sendikal rekabet sonucu ortaya çıkan yetkisizlikten bu yana işçiler bir çok hak kaybına uğradı. Çalışma koşullarının her geçen gün zorlaştığı ve işçilerin huzursuz hale geldiği fabrikada henüz yetkili sendika bulunmuyor. Sendikasızlığın yaşandığı ve huzurun olmadığı işyerinde son zamanlarda yaşanan iş cinayeti işçileri daha da tedirgin ediyor.

İsdemir işçileri, yaşadıkları maddi ve manevi sıkıntıların yanı sıra iş cinayetleri yaşanması ve en son bir arkadaşlarını kaybetmelerinden dolayı çok üzgün olduklarını söylüyor.  Geçtiğimiz yıl da İsdemir’de yaşanan iş kazasında üç işçi yaralanmıştı.

 

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Ertan Meclis’te vekillere seslendi: Hayır deyin

SONRAKİ HABER

Şirvan’daki madeni denetlemeyen MİGEM işten atılma nedeni 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...