19 Ocak 2017 11:17

Yönetmen Emin Alper'e Almanya'dan ödül

Berlin Güzel Sanatlar Akademisi’nin Büyük Sanat Ödülü'ne bu yıl Türk yönetmen ve senarist Emin Alper layık görüldü.

Paylaş

Berlin Güzel Sanatlar Akademisi yönetmen Emin Alper’e olağanüstü olarak nitelediği filmleri “Tepenin Ardı” ve “Abluka” dolayısıyla Büyük Sanat Ödülü'nü verdi. 

Emin Alper'in her iki filmini olağanüstü bir sinema diliyle perdeye yansıttığını belirten jüri, kahramanlarının iç dünyalarından yola çıkarak, görüş ayrılıklarının hakim olduğu Türk toplumunda yaşanan günlük şiddet ortamında Alper’in derin anlamı olan bir tablo oluşturmayı başardığını belirtti.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde ders veren Alper'in ilk uzun metrajlı filmi 'Tepenin Ardı', 62. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde de ödül almıştı. Alper, Berlinale'de genç sinemacılara ve yenilikçi yapıtlara ayrılan Forum bölümünün en prestijli ödülü sayılan Caligari Ödülü'ne layık bulunmuştu. Emin Alper'in senaryosunu da yazdığı film festivalde ayrıca En İyi İlk Film Özel Mansiyon Ödülü'nü de kazanmıştı..

Berlin Güzel Sanatlar Akademesi Berlin Eyaleti’nin dönüşümlü himayesi altında her yıl büyük sanat ödülü veriyor. Alper’e ödülünü 18 Mart’ta Belediye Başkanı Michael Müller tarafından takdim edilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Dink Ankara'da anıldı: Barış vasiyeti için mücadele edeceğiz

SONRAKİ HABER

Murat Menteş ile yazarlık atölyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...