07 Haziran 2012 12:04

Öğretmenler sınavları boykot ediyor

DİYARBAKIR’da eğitim sendikaları hafta sonu yapılacak olan SBS’yi boykot edecekler. Sınav görevi almayan eğitimciler sınavlarda yaşanan sorunların düzeltilmesini istiyorlar. 4 bin öğretmene ihtiyaç duyulan sınav için sadece 400 başvuru var.Eğitim Sen, Eğitim-Bir Sen ve Türk-Eğitim Sen Diyarbakır şubelerine üye öğretm

Öğretmenler sınavları boykot ediyor
Paylaş
Cumhur Daş

DİYARBAKIR’da eğitim sendikaları hafta sonu yapılacak olan SBS’yi boykot edecekler. Sınav görevi almayan eğitimciler sınavlarda yaşanan sorunların düzeltilmesini istiyorlar. 4 bin öğretmene ihtiyaç duyulan sınav için sadece 400 başvuru var.

Eğitim Sen, Eğitim-Bir Sen ve Türk-Eğitim Sen Diyarbakır şubelerine üye öğretmenler hafta sonu yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavlarında görev almayacaklar. Sınavları boykot kararı alan sendikalar öğretmenlerin sınav zamanı yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini istiyorlar. Sınav boykotuna ilişkin gazetemize konuşan Eğitim Sen Diyarbakır şube yöneticisi Özlem Kaçar, öğretmenler üzerindeki baskıyı protesto etmek için böyle bir karar aldıklarını söyledi. Görev aldıkları sınavlarda polisten bile daha düşük ücret aldıklarını söyleyen Kaçar, “İdareciler sınav zamanı öğretmenleri küçük düşürücü hareketlerde bulunuyorlar. Polisler sınav salonlarına girerek arkadaşlarımızı rahatsız ediyorlar. En son Hani ilçesinde bir polis sınav görevinde olan bir arkadaşımızı tehdit etmişti. Arkadaşımız üç gün sonra hiçbir soruşturma açılmadan kaymakamlık tarafından açığa alındı. Yapılan sınavlar zaten sorunlu sınavlar. En ufak bir sorun öğretmene mal ediliyor” dedi.

SADECE 400 BAŞVURU VAR

Eğitim Sen’in aldığı kararın Eğitim-Bir Sen ve Türk-Eğitim Sen Diyarbakır şubeleri tarafından da desteklendiğini belirten Kaçar, “Bu eylemin Türkiye genelinde yapılması daha anlamlı olurdu. Sonuç alabilmek için sistemi her yönüyle zorlamak gerekiyor. Diyarbakır’da 17 bin eğitim emekçisi var. Bizim 8 bin 500 üyemiz var. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklamasına göre sınav görevi için başvuran sadece 400 öğretmen var. Ancak sınav için 4 bin öğretmene ihtiyaç duyulmaktadır. Çağrımız öğretmenler tarafından karşılık bulmuştur” dedi. İl Milli Eğitim Müdürünün sendika temsilcileriyle görüşerek boykotu kaldırmalarını istediğini söyleyen Kaçar, “Ancak kararımız devam ediyor. Biz burada elbette öğrencilerin mağdur edilmesini istemiyoruz. Yapılacak düzenlemelerle bu mağduriyet kısa sürede düzeltilebilir. Aksine öğrencilerin ileride daha çok mağdur olmaması için bu eylemi gerçekleştiriyoruz” dedi.
23 Mayısta gerçekleştirilen greve eğitimcilerin yoğun katılımı olduğunu hatırlatan Kaçar, “Öğretmenlerin örgütlülüğüne Diyarbakır’da ciddi bir saldırı var. Son zamanlara da birçok arkadaşımız hakkında soruşturmalar hızlanmış durumda. Ankara’ya gönderilen dosyalar var. Buradan onay gelirse arkadaşlarımız açığa alınacak. Ancak biz bu durum karşısında örgütlülüğümüzü güçlendirerek mücadelemize devam edeceğiz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenlerden kasklı-sopalı-kelepçeli tepki

SONRAKİ HABER

Faşist vekil canlı yayında konuklara saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...