19 Ocak 2017 09:59

İzmir'den milletvekillerine 'Hayır' kartı

İzmir'de kitle örgütleri ve siyasi partiler, TBMM'de Anayasa değişikliğinin 2. tur oylamalarına ilişkin vekillere 'Hayır' yazılı kart postaladı.

Paylaş

İzmir'de kitle örgütleri ve çeşitli siyasi partiler bir araya gelerek, TBMM'de anayasa değişikliğinin 2'nci tur oylamalarına ilişkin milletvekillerine "Hayır" yazılı kart postaladı. Kartları göndermeden önce Cumhuriyet Meydanı Merkez Postanesi önünde bir araya gelen kitle "Sayın milletvekilleri sesimize kulak verin: Hayır" yazılı pankart açarak açıklama yaptı. 

Kurumlar adına kısa bir açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, anayasa değişikliğine dair taleplerini Meclise seçtikleri vekillere ilettiklerini belirterek, "Söz ve yetki milli iradedir deyip, milli iradeden yetki aldıklarını söyleyenler bizim yaşam alanlarımıza, savunma alanlarımıza, örgütlenme hakkımıza darbe indirmek için dikta anayasasını TBMM'de onaylamaktadırlar" dedi. Toplumun sesine kulak vermeleri için bugün İzmir'de "Sesimize Kulak Verin" eylemini gerçekleştirdiklerini söyleyen Sarı, "Milletvekillerine yazılı taleplerimizi içeren bir mektup ve "Hayır" katlarını gönderiyoruz. Sesimize kulan verin diyoruz. Eğer sesimize kulak vermezseniz biz sokak sokak, imlik imlik hayır duvarını İzmir'den örmeye başladık ve tüm Türkiye'ye yayacağız. Çünkü biz bağımsız, demokratik bir Türkiye talep ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Açıklamadan sonra "Hayır" yazılı kartlar vekillere gönderildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Grev hakkını engellemek meşru değil

SONRAKİ HABER

Akademisyenler: Hakkımızdaki soruşturmalar hukuk dışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...