19 Ocak 2017 09:42

Putin, Merkel ve Hollande Ukrayna ve Suriye’yi görüştü

Putin, Merkel ve Hollande yaptıkları telefon görüşmesinde Ukrayna ve Suriye’yi ele aldı. 

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın üçlü bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek Suriye ve Ukrayna krizlerini ele aldığı bildirildi.

'BARIŞ BM HİMAYESİNDE SAĞLANIR' 

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada üç liderin görüşmesinde, özellikle Ukrayna'da ateşkesin uygulanması ve Astana buluşması öncesi Suriye'ye ilişkin diplomatik çabaların değerlendirildiği bildirildi.

Rusya, Türkiye ve İran'ın girişimi ile planlanan ve Suriye krizinin ele alınacağı Astana buluşmasına işaret eden Hollande'ın Suriye konusunda kapsamlı bir barış düzenlemesine sadece BM himayesi altında ulaşılabileceğini belirttiği ifade edildi.

Açıklamaya göre Hollande, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki buluşmanın sadece Cenevre'deki BM müzakerelerinin yeniden başlaması yönünde bir adım olabileceğini ifade etti. Fransa Cumhurbaşkanı ayrıca Ukrayna için Noel'de kararlaştırılan ateşkesin “inanılır, kapsamlı ve kalıcı bir şekilde" uygulamaya konması gerektiğini ifade etti. Hollande, tutukluların serbest bırakılması da dahil insani konularda da adım atılması gerektiğine vurgu yaptı.

Rusya yanlıları ile Ukrayna hükümeti arasında 2014 yılından bu yana devam eden çatışmalarda 9 bin 600 kişi yaşamını yitirdi. Aralık ayı sonunda sınırsız bir ateşkes anlaşması yürürlüğe giymiş ancak taraflar birbirlerini ateşkesi sürekli ihlal etmekle suçlamıştı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Samandıra Schneider işçileri: Sonuna kadar greve devam!

SONRAKİ HABER

İsrail’de evleri yıkılan Filistinlilerin öfkesi büyüyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...