19 Ocak 2017 08:59

CHP ulaşımdaki taciz olaylarını Meclis’e taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kara, hava, deniz ve TCDD ile ulaşımda kaç sözlü ve fiziksel taciz olayı yaşandığını  sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu kara, hava, deniz ve TCDD ile ulaşımında yaşanan sözlü ve fiziksel tacizleri sordu

Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu soruları sordu:

* Hızlı tren istasyonunda 9 yaşındaki kızını alıp İstanbul'a getirmek için bilet almak isteyen Fatih Tuna Erciyas'a gişedeki bilet satış görevlisinin 'Bayan erkeğin yanına oturamaz' diyerek karşı çıktığı ve 'İslam dini bunu kabul etmiyor' dediği iddiaları doğru mudur?

* İddialar ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa güncel akıbeti nedir?

* İddialar doğru ise 9 yaşındaki kızını alıp İstanbul'a getirmek için bilet almak isteyen Fatih Tuna Erciyas'a 'Bayan erkeğin yanına oturamaz' diyerek karşı çıkan ve 'İslam dini bunu kabul etmiyor' diyen gişedeki bilet satış görevlisi açığa alınacak mıdır?

* Gişedeki bilet satış görevlilerine ya da diğer personele bu tür söylemler ile ilgili olarak verilen bir talimat olduğu iddiası doğru mudur?

* İddia doğru ise bu tür bir talimat kim ya da kimler tarafından hangi gerekçelerle verilmiştir?

* Kara, hava, deniz ve TCDD ile ulaşımda Türkiye genelinde illere göre toplam kaç sözlü ve fiziksel taciz olayı yaşanmıştır? Yaşanan olaylar ile ilgili yapılan işlemler nelerdir? Bu yaşanan olaylarda sorumluluğu tespit edilen kaç personel hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

İGC: 10 yıldır Hrant da adalet de yok

SONRAKİ HABER

YSK oy verme kabini ve aparatları ihalesi açtı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...