19 Ocak 2017 08:32

‘Küçük gelin’ MEB’e yasakları hatırlattı

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Özge küçük gelin oldu’ ifadesi yer alan yardımcı kitap üzerine il milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderdi.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilere yardımcı kaynak adı altında okutulan kitaplardaki skandal ifadelerin ardından harekete geçti. Bazı yayınlarda “Özge küçük gelin oldu” ifadelerinin yer aldığının ortaya çıkmasının ardından MEB, 81 il milli eğitim müdürlüğüne Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt imzasıyla “yardımcı kaynak, tatil kitabı, test kitabı” adı altında öğrencilere aldırılan yayınlara ilişkin yasakları anımsattı.

Evrensel’in gündeme taşıdığı İlkokul 1. sınıflar için Mavi Deniz Yayınları’nın hazırladığı kitapta yer alan ‘Özge küçük gelin oldu’ ifadeleri ve gelinlik giydirilmiş, duvak takılmış, elinde gelin çiçeği olan küçük bir kız çocuğunun resmedildiği ‘yardımcı kitap’ hakkındaki tartışmaların ardından harekete geçen MEB, öğretmen ve öğrencilere dağıtılan kitaplar dışında bir yayının kullanılamayacağı, aksi takdirde idari işlem başlatılması talimatı verdi.

Cumhuriyet’in haberine göre yazıda, “yardımcı kaynak, test kitabı, tatil kitabı” gibi adlar altında diğer yayınların yönetetmelik gereği okullarda bulundurulmaması gerektiğini hatırlatan bakanlık, bu yayınların reklam ve tanıtımının yaptırılmamasını, öğrencilere aldırılmamasını ve kullanımı konusunda öğretmenlere zorlayıcı tutum içerisinde bulunulmaması uyarısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Yangın çıkan koğuşta işkence’ iddiası

SONRAKİ HABER

TSK'de 'FETÖ' operasyonu: 95 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...