19 Ocak 2017 08:16

‘Hayır’ diyenler sindirilmek isteniyor

Samandağ, İskenderun ve Antakya’da siyasi parti ve sendika üyelerine yönelik gözaltılara siyasi partilerden ortak tepki geldi. 

Paylaş

Ankara'da Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenleyen EMEP, HDP, SYK, ESP ve SODAP Hatay'da yapılan gözaltılara tepki göstererek gözaltına alınan 34 kişinin serbest bırakılmasını talep etti. 

Ortak açıklamayı okuyan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, “AKP iktidarının 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek, Türkiye'de barıştan, demokrasiden ve özgürlükten yana olan herkesi sindirmeye çalışmakta, sivil darbe yaparak diktatörlük inşasını sürdürmektedir” dedi. 

Yapılan operasyonların asıl amacının başkanlık sistemine ‘hayır' diyen demokratik kesimleri sindirmek olduğunu vurgulayan Doğan, “Olası referandumda aktif olarak hayır kampanyası örgütleyecek, işçilere, emekçilere, halka gerçekleri anlatacak herkesi cezaevlerine doldurarak darbe anayasasını zorla, baskıyla geçirebilmektir” diye konuştu. Doğan, tek adam diktatörlüğüne izin vermeyeceklerini dile getirerek, “Hükümet hayır'cı avına çıkmıştır” dedi. 

OHAL koşullarında demokratik seçim yapılabileceği söyleminin halkı kandırmaya yönelik olduğunu ifade eden Doğan, “AKP ve Saray 'tek parti, tek mezhep, tek ırk ve tek adama' dayalı diktatörlüğünü inşa etmek için her türlü hukuksuzluğa yönelmektedir” diye belirtti. Doğan, Hükümetin kendisi gibi düşünmeyen her kesimin sesini kısmaya çalıştığının altını çizerek, “Bizler iktidarın dayatmalarına teslim olmayacağız. Hak, hukuk tanımayan bu düzene karşı sesimizi, mücadelemizi yükselteceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kani Beko: Grev yasaklarına hayır!

SONRAKİ HABER

‘Yangın çıkan koğuşta işkence’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...