19 Ocak 2017 07:57

Kahraman kardeşlerin İzmir konseri yarın 

Metin ve Kemal Kahraman kardeşler yarın Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde bir konser verecek.

Paylaş

Metin ve Kemal Kahraman kardeşler, yarın Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde verecekleri konserle sevenleriyle buluşacaklar. 

Metin Kemal Kahraman’a Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20.30’da  gerçekleştirecekleri konserde 2001 yılından itibaren çalıştıkları müzisyen arkadaşları viyolada Umut Kahraman ve  kemanda Ahmet Tirgil eşlik edecek.

Yurt içi ve yurt dışında birçok konser veren ve çok sayıda albüm, film müziği, belgesel projelerinde yer alan Kahraman kardeşler, Deniz Koydum Adını, Meyman, Dewrano, Xece gibi sevilen şarkılarının yanı sıra, tematik albüm repertuarlarıyla da, 20 yıllık bir müzik hayatını geride bıraktı. 

Kahraman kardeşler, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları ve Maviş Güneşer‘in solist olarak yer aldığı, Dersim ağıtlarından oluşan, “Şüaré Dılgırani/ Küskün Ağıtlar“ isimli, yeni bir albümü, önümüzdeki günlerde yayınlamayı planlıyor. Dersim’in siyasi tarihinden kesitleri ağıtlar yoluyla özetleyen bu albümde, Çanakkale Savaşı, Rus Harbi, 1938 katliamı, Kore Savaşı gibi sarsıcı toplumsal gelişmeler karşısında Dersim’in siyasi duruşuna açıklık getiren ağıtlara yer verilmiş. (KÜLTÜR SERVİSİ) 
 

ÖNCEKİ HABER

Kadın hakim: Feodal düzende çocuk savunmasız

SONRAKİ HABER

Düşen uçağın mürettebatının cenazeleri İstanbul'a getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...