19 Ocak 2017 07:31

HDP: 'Vicdanın Sesi' olan Hrant Dink'i unutturmayacağız‏

Hrant Dink'in katledilmesinin 10'uncu yıldönümünde Halkların Demokratik Partisi bir açıklama yayınladı.

Paylaş

Hrant Dink'in Agos Gazetesi önünde katledilmesinin 10'uncu yıldönümünde Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu bir açıklama yayınladı. 

Cinayetin, farklı rütbe ve düzeylerden asker ve sivil bürokratın, emniyetçinin, istihbaratçının, jandarmanın, onların tetikçi ve siyasi işbirlikçilerinin yer aldığı büyük bir tertip olarak ifade edildiği açıklamada esas sorumluların açığa çıkarılmak istenmediği vurgulandı.

"Hrant Dink, sadece ailesi, dostları ve Ermeni halkı için değil, insanlık, barış ve kardeşlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesini sürdüren Türkiye halkları için de büyük bir kayıp oldu. O, her zaman halkların eşitliği, kardeşliği ve barışı için mücadele etti, bu mücadeleye hayatını adadı. ‘Vicdanın Sesi’ olmaktan asla vazgeçmedi. Geçmişin acılarının üstünü örterek değil, onları hatırlayarak ve yaralarımızı birlikte sararak yaşamanın mümkün olduğunu anlattı." ifadelerinin yer aldığı açıklamada HDP'nin, cinayetin arkasındaki ‘Büyük Tertip’ aydınlatılıncaya, katiller ve arkasındaki güçler tüm ilişkileriyle ortaya çıkarılıncaya kadar davanın takipçisi olacağı vurgusu yapıldı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Musul'un doğusu IŞİD'den alınınca eve dönüşler başladı

SONRAKİ HABER

Çin Devlet Başkanı’ndan küresel ısınma uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...