19 Ocak 2017 06:08

Bakanlıktan Geliyoo açıklaması: İlgimiz de bilgimiz de yok

Türkiye'nin ilk yerli arama motoru olarak tanıtılan Geliyoo.com hakkında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı açıklama yaptı.

Paylaş

Türkiye'nin ilk 'yerli ve milli' arama motoru olarak ilan edilen Geliyoo hakkında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından açıklama geldi. 
10 milyon TL yatırımla 10 yılda yapılan yerli arama motoru projesi Geliyoo olarak basına yansıyan ancak aslında 15 dolarlık hazır Google scripti kullanılarak yapıldığı ortaya çıkan Geliyoo, sosyal medyada yoğun tepki görmüştü.

Geliyoo isimli arama motorunun bakanlıkla hiçbir bağlantısının bulunmadığı, bu projenin hiçbir şekilde bakanlık desteğiyle hayata geçirilmediği ancak haberlerin medyaya bu şekilde yansıdığını söyleyen Ulaştırma Bakanlığı bu arama motoruna hiçbir şekilde maddi ya da manevi destek verilmediğini resmi olarak açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tarafından Yapılan Açıklamanın Tamamı:

"Basın yayın organlarında “10 yılda 10 milyon bütçe ayrılarak yerli arama motoru Geliyoo kuruldu” başlığıyla yer alan haberlerde; söz konusu arama motorunun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından desteklenen proje olduğu algısı oluşması nedeniyle açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu arama motorunun var olup olmadığı, iddia edildiği kadar bütçe ayrılıp ayrılmadığı ve yerli olup olmadığına ilişkin Bakanlığımızın ilgili birimlerinde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

İddia sahiplerinin, yerli arama motoru projesiyle ilgili Bakanlığımızla bir temasları olmamıştır. Ancak, 18 Ocak 2017 (Bugün) tarihinde Bakanımız Ahmet Arslan’a hitaben elektronik posta yoluyla bir mektup göndermişleridir.

“Geliyoo” isimli arama motoru projesine; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından maddi ve manevi herhangi bir destek sağlanmamıştır.

Bir süre önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’ın bir televizyon kanalındaki “Yerli arama motoru ile ilgili çalışmalar yapıyoruz” açıklaması, Geliyoo isimli arama motoruyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Elbette ki, ülkemize katkı sağlayacağına inanılan, yerli ve milli her türlü çalışmaya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edecektir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Primat türlerinin yarısından fazlası tehdit altında

SONRAKİ HABER

4 bin 500 yıllık testi Türkiye’ye iade edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...