19 Ocak 2017 05:25

2016'nın en zengin futbol kulübü Manchester United

Manchester United, Deloitte'in en yüksek gelire sahip futbol kulüpleri sıralamasında birinciliğe yükseldi.

Paylaş

Mali danışmanlık şirketi Deloitte, 2015/16 sezonunda en yüksek geliri elde eden futbol kulüplerini açıkladı.

Başarısız bir yılı geride bırakmasına rağmen Manchester United, zirvede Real Madrid'i geride bıraktı. MANU'nun 515.3 milyon sterlinlik rekor gelir elde ettiği belirtildi. Kırmızı Şeytanlar'daki yükselişte Adidas ve Chevrolet ile yaptığı sponsorluk anlaşmaları rol oynadı.

11 yıldır bu sıralamanın zirvesinde yer alan Real Madrid ise 463.8 milyon sterlinle üçüncülüğe düştü. Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasına rağmen Barcelona'nın gerisinde kaldı.

Sürpriz bir şekilde Premier Lig şampiyonu olan Leicester City, ilk 20'de yer alan 8 İngiliz kulübünden biri oldu. Bu 8 kulüp toplam 2.4 milyar sterlin gelir elde etti.

Listenin dördüncü sırasında Almanya devi Bayern Münih yer aldı. Bayern'in Almanya'daki en büyük rakibi Borussia Dortmund 11. sıradan listeye girdi. Schalke ise 14. oldu.

Manchester City beşinci, Paris Saint Germain altıncı, Arsenal yedinci, Chelsea sekizinci, Liverpool dokuzuncu sırada yer aldı.

Diğer Premier Lig temsilcilerinden Tottenham Hotspur 12., West Ham 18. oldu.

Listenin 10. sırasında İtalya şampiyonu Juventus bulunuyor. Listedeki diğer İtalya takımları 15. Roma, 16. Milan ve 19. Inter Milan.

Milano kulüpleri, 1997'den beri listede yer alan 10 kulüpten biri. Ancak Premier Lig'in 2016-17 televizyon yayın hakkı anlaşmasının ardından bu 2 kulübün önümüzdeki yıl listeden düşebileceği belirtiliyor.

Listedeki diğer takımlar 13. Atletico Madrid ve 17. Rusya ekibi Zenit St. Petersburg. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TSK: 185 IŞİD hedefi vuruldu 

SONRAKİ HABER

CHP’li Altıok: Çocukların ruhunda ve belleğinde yara açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...