07 Haziran 2012 11:34

Savranoğlu işçilerine doktor ve eğitimci ziyareti

Direnişlerinde 10 ayı geride bırakan Savranoğlu Deri işçilerine yönelik ziyaretler sürüyor.Direnişlerinin 312. gününde Menemen Sağlık Hakkı Meclisi, Eğitim Sen 2 No’lu Şube ve Menemen Eğitim Sen Temsilciliği işçileri ziyaret ederken, direnişin sonuca nasıl ulaştırılacağına dair değerlendirmeler yapıldı.Eğitim Sen 2

Savranoğlu  işçilerine doktor ve eğitimci ziyareti
Paylaş

Direnişlerinin 312. gününde Menemen Sağlık Hakkı Meclisi, Eğitim Sen 2 No’lu Şube ve Menemen Eğitim Sen Temsilciliği işçileri ziyaret ederken, direnişin sonuca nasıl ulaştırılacağına dair değerlendirmeler yapıldı.

Eğitim Sen 2 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ebru Dinçel, Savranoğlu işçilerinin kararlı direnişinin kendilerine güç verdiğini belirterek, Savranoğlu işçilerinin ve Deri-İş sendikasının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Menemen Sağlık Hakkı Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Sait Almış da işçileri uzun ve kararlı direnişlerinden dolayı kutladığını belirtti. Sağlık Hakkı Meclislerini, işçilerin kararlı direnişinden öğrenerek sürdüreceklerini belirtti. Deri-İş İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, ziyarete gelen kurum temsilcilerine teşekkür ederek. 312 günlük direnişte yaşananlardan örnekler verdi.

KURULTAY HAZIRLIK TOPLANTISI

Öte yandan direniş çadırında kurultay hazırlık toplantısı yapıldı. Savranoğlu deri işçilerinin direniş çadırında Deri-İş Sendikası Şube Başkanı Makum Alagöz, EMEP İl Yöneticisi Gürsoy Turan ve işçilerin katılımı ile Çiğli’de yapılacak işçi kurultayına hazırlık toplantısı yapıldı.

Deri-İş Şube Başkanı Makum Alagöz, Savranoğlu işçilerinin birliğin ve dayanışmanın gerekliliğini en iyi örneklerini yaşayarak kavradığını bunun için bu tür işçi kurultayları ile işçilerin yan yana gelip sorunlarını ve çözüm yollarını tartışmasının önemli olduğunu belirtti. Kurultayın güçlü geçmesi için çalışacaklarını söyledi.

Gürsoy Turan da işçi kurultaylarının amacını ve nasıl örgütlendiğini, geçen yıl yapılan kurultayların işçiler ve sendikalar arasındaki dayanışmaya nasıl etki ettiğini anlattı. Turan, “Bu mücadele nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın bu deney birikimi en büyük kazanımımız olacaktır” dedi.

Ayrıca, kurultay için yapılan çalışma kapsamında Asarlık TOKİ konutlarında oturan Çiğli Organize işçileri, kurultay hazırlık komitesinde yer alan Roteks Tekstil işçisinin evinde bir araya geldi. Toplantıda, mahallede kurultay için nasıl bir çalışma yürütüleceği konuşuldu.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MKÜ’de baskılar sürüyor

SONRAKİ HABER

Gece gündüz çalışanlar hak arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...