19 Ocak 2017 05:19

12 pide ekmek aldığı için dava açıldı

Batman'da 12 kişilik bir aileye sahip yurttaş hakkında, fazla erzak aldığı için 'örgüte yardımcı olduğu' gerekçesiyle dava açıldı.

Paylaş

Batman’dan evine erzak ve ekmek götürdüğü için hakkında “örgüte yardım etmek" iddiasıyla dava açılan M.G.’yi (61) yargılayan mahkeme heyetinden iki hakim "terör örgütüne üye oldukları" gerekçesiyle tutuklandı. Buna rağmen yargılanan M.G.'nin dosyasında birçok hukuksuzluk bulunuyor. 

Mahmut Ruvanas ve Sonya Bayık'ın özel haberine göre, Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Dereiçi köyünde yaşayan M.G’ye (61) “örgüte yardım etmek” iddiasıyla 2012 yılında dava açıldı. Yapılan telefon dinlemeleri ve M.G. tarafından Batman’dan alınan 1 çuval un, 1 çuval kesme şeker, 2 koli yiyecek, 12-15 adet pide ekmeği ve bir miktar sebze ile meyve ve temel gıda malzemeleri nedeniyle, “örgüte yardım yaptığı” iddiasıyla dava açıldı. Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3’üncü celsesinde M.G.’ye “örgüte yardım yaptığı” iddiasıyla ceza isteyen mahkeme heyetinden iki hâkim "Gülen cemaatine üye oldukları" gerekçesiyle tutuklandı. Hâkimler hazır bulunmadığı için davanın son celsesi görülmedi ve dava 18 Mart’a ertelendi.

‘AYDA 1 ALIŞVERİŞ YAPTIĞIM İÇİN ÇOK ERZAK ALIRIM’

M.G. savunmasında evlerinin Dereiçi köyünde olduğunu, bunun için çarşıya gittiğinde çuvallarla alışveriş yaptığını belirterek, “Köyde yaşıyorum. 12 kişilik bir aileyiz. Hayvancılıkla uğraşıyorum. Yaz aylarında ise inşaatta çalışarak geçimimi sağlıyorum. Evim için gerekli olan erzakı genelde ayda bir Batman merkezden alıyorum ve çok alıyorum. Hiçbir örgüt üyesini tanımıyorum ve kimseye de yardım etmedim” dedi.

‘ÖRGÜTE NASIL YARDIM ETMİŞ OLABİLİR?’ 

M.G.’nin, çocukları ve eşi ile yapılan telefon görüşmelerinin dinlendiğini ve dosyaya delil olarak sunulduğunu belirten dava avukatı Mesut Aydın, savcının mütalaasına karşı yaptığı savunmada dosyadaki hukuksuzluklara dikkat çekti. Aydın, şu tespitlerde bulundu: “Tapeler tamamen hayatın olağan akışına uygun konuşmalardan meydana gelmektedir. Köyde yaşayan, hayvancılıkla uğraşan, 12 çocuğu olan bir insanın kardan, misafirlerden, hayvanlardan, hava durumundan, uzakta yaşayan çocuklarının durumunu sormaktan başka ne işi olabilir?"

‘DOSYADA HİÇBİR SOMUT DELİL YOK’

M.G.’nin avukatı, müvekkili hakkında örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği iddiasına ilişkin somut bir delil bulunmadığını ve bu yüzden beraat kararı isteme zorunluluğunun doğduğunu belirterek beraat talebinde bulundu.

Davanın bir sonraki duruşması hakimler toplanırsa 18 Mart’ta görülecek. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

The Beatles'tan McCartney, Sony'e dava açtı

SONRAKİ HABER

EMO, 'Ucuz elektrik' ilanları ile ilgili uyarı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...