19 Ocak 2017 05:08

The Beatles'tan McCartney, Sony'e dava açtı

The Beatles'tan Paul McCartney, şarkılarının telif hakları için Sony'e dava açtı.

Paylaş

The Beatles'ın hayatta kalan 2 üyesinden biri olan Paul McCartney, grubun şarkılarının telif hakları için Sony'e dava açtı. Geçtiğimiz yıl Duran Duran grubu da benzer bir çabayla dava açmış ancak başarılı olamamıştı.

McCartney, John Lennon'la birlikte yazdığı şarkıların haklarını 1960'larda çeşitli yayıncılara devretmişti. 1980'lerde Michael Jackson aralarında Hey Jude ve Let it Be'nin de olduğu çok sayıda şarkının hakkını satın almıştı. Jackson daha sonra Sony/ATV'nin hisselerinin bir bölümünü satın almış, ölümünün ardından hisseleri 750 milyon dolara şirkete geri satılmıştı. Bu anlaşma çok sayıda The Beatles şarkısını  da içeriyordu.

Şarkıların haklarının 2018'de yeniden McCartney'e geçmesi bekleniyor ancak McCartney, şirketle pek çok kez temas kurmaya çalışmasına rağmen bunun gerçekleşeceğine dair bir onaylama alamadığını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl Duran Duran grubunun benzer bir hukuk mücadelesini Sony/ATV'ye kaybettiği düşünüldüğünde McCartney'nin endişe etmekte haklı olduğu yorumları yapılıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İlaç firmalarından zam fırsatçılığı

SONRAKİ HABER

12 pide ekmek aldığı için dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa