19 Ocak 2017 04:04

Sol Parti NRW’den suç duyurusu

Sol Parti,  NRW parti sözcülerinden Özlem Alev Demirel’e yönelik ırkçı ve cinsiyetçi saldırılarla ilgili olarak 100 suç duyurusunda bulundu. 

Paylaş

NRW Sol Parti eş sözcüsü Christian Leye,  Köln’de  yılbaşı gecesi polisin potansiyel suçlu olarak ilan edilen Kuzey Afrikalı göçmenlere yönelik ayrımcı muamelesini eleştiren Demirel’in sosyal medyada ırkçı ve cinsiyetçi saldırılara maruz kaldığını, ölüm tehditleri aldığını, buna bağlı olarak savcılığa 100 suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Ayrıca savcılığın Özlem Alev Demirel’e yönelik yorumlar arasında bulunan Kuzey Afrikalı erkek mültecilere yönelik çok sayıda ırkçı açıklamayla ilgili de harekete geçmesi talep edildi. Leye’nin açıklamasında, polisin yılbaşı gecesi Köln’de geçen yıldaki olayların olmaması için aldığı tedbirlerin çoğunun doğru olduğu, bu sayede cinsel saldırı ve hırsızlıkların engellendiğini ancak ırkçı profille  muamelenin kabul edilemeyeceği belirtildi. 

Polisin iki hafta sonra, yılbaşı gecesi dış görünüşleri nedeniyle potansiyel suçlu olarak tanımlanan ve  kuşatma altında tutulan göç kökenli erkeklerin geçen yılki suçlularla ilgisinin olmadığını kabul ettiğini söyleyen Leye, iki hafta boyunca ise yapılan açıklama ve yayınlarla ırkçı önyargıların kışkırtıldığını ifade etti. Sol Parti sözcüsü, faşizmin bir düşünce tarzı değil suç olduğu düşüncesiyle suç duyurusunda bulunulduğunu, savcılığın ciddi bir araştırmayla anonim tehdit ve hakaretlerin sahiplerini de bulmasını  talep ettiklerini açıkladı. (DIŞ HABERLER)  
 

ÖNCEKİ HABER

Obama Beyaz Saray'da son basın toplantısını düzenledi

SONRAKİ HABER

Zschaepe’ye ‘cezai ehliyeti tam’ raporu verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...