19 Ocak 2017 00:31

Gebzeli metal işçileri: Örnek alınması gereken Kavel’dir

Gebzeli metal işçileri 20 Ocak grevine hazırlanıyor: Örnek alınması gereken Kavel’dir, Renault'dur.

Paylaş

Damla ULUDAĞ
Gebze

EMİS sözleşmesi kapsamında greve çıkacak işçilerle dayanışma çağrısı yapan Gebzeli metal işçileri, “Bugün örnek alınması gereken grev hakkını anayasaya yazdıran Kavel işçileridir.  Bugün örnek alınması gereken Renault işçilerinin beraberliğidir” dedi. 

Patronların OHAL’i de arkalarına alarak sözleşmenin istediği gibi bitmesi için çalıştığına dikkat çeken Sarkuysan işçileri, “Bugün greve ‘evet’ diyen işçiler ilerleyen günlerde sormadan ve sorgulamadan sendikacılara ve devlet yöneticilerine güvenirse her şeyin sonu bizim geçmiş deneyimize benzeyecek. Ama bu kadar baskının olduğu bu günlerde greve hazırlanan işçi arkadaşlarımız iradelerine sahip çıkarsa her şey farklı sonuçlanacaktır” dedi. İşçinin iradesiyle hareket etmeyen ve işçiye bilgi vermekten kaçınan sendikacıların her dönemde olduğu gibi bu dönemde de en büyük tehlikeyi oluşturduğuna dikkat çeken işçiler, “Bugün örnek alınması gereken grev hakkını anayasaya yazdıran Kavel işçileridir, Renault işçilerinin beraberliğidir. Bizi bölmelerine izin vermeyelim ve korktukları şeyi yapalım, birleşelim” çağrısı yaptı.

KROMAN İŞÇİLERİ: YAŞANANLAR MESS’E IŞIK TUTACAK

Kroman Çelik işçileri de bugün yaşananların 2017 MESS sözleşmesine ışık tutacağını söyledi. İşçiler “İşçi arkadaşlarımızın talepleri bizlerin de talebidir. Bu nedenle arkadaşlarımızın yanında olmalıyız. Burada atılacak geri adımın MESS sözleşmesindeki tutumu da şimdiden göstermiş olacağını düşünüyoruz. Bu sebeple arkadaşlarımızın kazanımı 2017’de bizim de kazanımımız olarak karşımıza çıkacaktır” dedi. 

ÇAYIROVA BORU İŞÇİLERİ: YANINIZDAYIZ!

EMİS sözleşmesiyle ilgili kendilerine bilgi verilmediğini anlatan Çayırova Boru işçileri, “Geçtiğimiz yıllarda OHAL olmamasına rağmen 8 saatte grev yasaklandıysa bugün işçiler greve çıktıklarında 8 dakika bile kalamadan yasaklanabilir. Böylesi bir durumda biz zaten işçi kardeşlerimizin yanında olacağız. Arkadaşlarımız da bu sürece önündeki baskıları görerek direnmelidir” diye konuştu. 

CAVO İŞÇİLERİ: KRİZİN FATURASINI BİZLER ÖDEMEYECEĞİZ!

Cavo işçileri de işçilerin her talebinin hükümet ve devlet karşısında olmak gibi gösterildiğini söyledi. İşçiler “Bugüne kadar patronun kârından bize nasıl bir pay düşmediyse bugünkü zararın faturasını da biz ödemeyeceğiz. Bu bilinçle bu kararlılıkla mücadele etmeliyiz. Soluğumuzu ve nefesimizi şimdi de OHAL diyerek kesmeye çalıştıklarının farkındayız. Tam da bugün bu sebeple dayanışma içinde olmalıyız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Cizre'den Van'a bitmeyen yaşam mücadelesi

SONRAKİ HABER

'Obama’nın yüzleşmediği şey, Trump’ın yolunu açtığıdır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...