07 Haziran 2012 11:09

Antepli taşeron işçilerin sabrı taşıyor

TAŞERON İşçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TİYAD) Gaziantep Şubesi, taşeron işçilerinin özlük haklarına yönelik ocak ayından itibaren yapılması planlanan ancak bugüne kadar herhangi bir adım atılmaması üzerine Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i protesto etti.Yeşilsu’da gerçekleştirilen bas

Antepli taşeron işçilerin sabrı taşıyor
Paylaş

Yeşilsu’da gerçekleştirilen basın açıklamasına kamuda çalışan taşeron işçiler katılırken, işçilere SES Şubesi de destek verdi. Basın açıklamasını okuyan TİYAD Gaziantep Şubesi Başkanı Osman Fakıoğlu, devlete ait tüm kamu kurum ve kuruluşlarının asıl işlerinin tamamının kendilerinin yaptığını belirterek, “Ancak çalışan arkadaşlarımıza yıllık izin, fazla mesai gibi haklar verilmiyor. Biz olmasak kurumlar zarara uğrar” dedi.

Bundan sonra taşeron firmayla değil kurumun kendisiyle sözleşme yapmak istediklerini söyleyen Fakıoğlu, “Birileri her ne kadar bu hak kayıplarınız giderilecek ve sorun yaşamayacaksınız dese de bunun sadece günü kurtarma ve biz hak arayanları susturmak olduğunu biliyoruz” diye konuştu. Türkiye’de her geçen gün işçi kıyımlarını yaşandığına dikkat çeken Fadıoğlu, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milletvekili seçildiği Şanlıurfa’da bile onlarca kişi işten çıkartılırken ses çıkartmıyorken, bizleri ilgilendiren yasada nasıl bir iş garantisi sağlayacaktır” diye sordu. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Chavez: Ölmüyorum, yeniden adayım

SONRAKİ HABER

Taşeron kamu işçileri güvence istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...